Purpurové řeky

77%
Purpurové řeky

Poklidné městečko v údolí francouzských Alp vzruší nález zavražděného muže, jehož tělo je bestiálně zohaveno a zavěšeno na vysoké skále. Z Paříže přijíždí komisař Pierre Niemans (Jean Reno) pověřený vyšetřováním zločinu. Souběžně pátrá po vrahovi místní policista Max Kerkerian (Vincent Cassel). Když je objeveno v ledovcové jeskyni tělo další umučené oběti, začíná být zřejmé, že zločiny spojuje tajemná minulost. Třetí vražda na sebe nenechá dlouho čekat. Kdosi s policií hraje nebezpečnou hru na kočku a na myš. Jakou roli v ní hraje autonehoda, při které před deseti lety zahynula před zraky své matky malá dívka? Nitky podezření se postupem vyšetřování sbíhají k místní vlivné univerzitě, která po celé generace ovlivňuje život lidí v izolovaném alpském údolí. Překvapivé odhalení identity vraždícího maniaka málem stojí oba policisty život...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Znamenitě natočená kriminálka,která vsadila na temnou atmosféru a nádech mysteriózna. Právě ta zápletka pro mne patří ke stěžejnímu bodu celého snímku. Po celý film jsem byl napnutý a v očekávání co přinese finální rozuzlení. Finále bylo si trochu nejisté a překombinované,ale i tak jsem nadmíru spokojený. Herecky velmi solidní.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
9
Francouzský thriller s temnou atmosférou v záhadologii tajemných vražd, které dohromady svede dva zarputilé vyšetřovatele původně každý vyšetřující něco jiného. Jean Reno a Vincent Cassel v pevných a zásadových rolích držící divácký zájem pevně na uzdě. Děj se noří do nejzranitelnějšího zákoutí lidské psychiky v zamrzlém prostředí francouzských Alp, kde je potřeba rozluštit hrůzný případ, o kterém by se mnohý neodvažoval ani uvažovat. Snímek je hodně porovnáván s americkým počinem z roku 1995 ´Sedm´, což není zase až tak od věci. Vlivem tématu, který byl, jak už dnes víme, později použit ještě nesčíslněkrát, se sice už nejedná o ohromující originální dílo, ale má stále svůj potenciál a i dnes v určitém směru ohromí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Výborně natočená kriminálka ze savojských Alp se sympatickou dvojkou Jean Reno a Vincent Cassel. Nadia Farés rovněž není do počtu a předvádí velmi zajímavý herecký výkon, díky kterému drží diváka v napětí až do poněkud překombinovaného konce. Celkově velmi solidní thriller.

Dodatečné informace

Původní název:
Les rivières pourpres (více)
  • Francie Purpurové řeky
  • Francie Les rivières pourpres
  • Francie Crimson Rivers, The
  • Francie Purpurové rieky
Premiéra v ČR:
3. 5. 2001
Země původu:
Francie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
2,37 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Purpurové řeky


Podobné