Amos & Andrew

56%
Amos & Andrew
Amos & Andrew

Černošský spisovatel a intelektuál Andrew Sterling si koupil letní dům v ostrovním letovisku v Nové Anglii. Protože si však konzervativní bělošská společnost nedokáže představit, že by se něco takového mohlo stát považují černocha, který občas vyhlédne z oken domu, za lupiče, jenž se tam vloupal. Zavolají policii, která přijede a dům obklíčí. Podaří se jim spustit alarm Andrewovy limuzíny a když se muž objeví a chystá se vytáhnout z kapsy klíč, aby alarm vypnul, policajti v domnění, že sahá po zbrani, zahájí palbu. Teprve po takto zfušované akci zjistí policejní šéf Cecil Tolliver k jakému omylu došlo. A vzápětí pochopí jak vážné důsledky by pro něj mohlo být, kdyby pravda vyšla najevo. Vždyť se právě letos chystá znovu kandidovat. Aby zamaskoval pravdu a zachránil svou politickou kariéru, vymyslí mazaný plán, jehož hlavní postavou bude bezvýznamný a neškodný tulák a zlodějíček Amos Odell, který právě v městečku čelí drobnému obvinění. Ten se má vloupat do Sterlingova domu a předstírat únos, který by ospravedlnil policejní akci a přítomnost policie u Andrewova domu. Na oplátku mu Tolliver slíbí, že až bude po všem, tiše a nenápadně dostane Amose na první autobus z jeho města. Jenže sotva se Amos dostane do domu, objeví se média a Tolliver prozradí Amosovu totožnost, čímž mu nedá žádnou volbu a donutí ho, aby hraný únos proměnil v únos skutečný. Postupně se do věci zaplétají další lidé, ať už je to samozvaný nezávislý vyjednavač dr. Roy Fink nebo reverend Fenton Brunch. Mezitím si oba muži v domě, nedobrovolný únosce Amos i jeho "obět" Andrew, začínají uvědomovat, že jediný způsob jak může šerif uhrát tuhle šílenou hru do autu, je nechat je oba zemřít při přestřelce. Ani jeden z nich však nehodlá v téhle hře hrát déle než bude nezbytně nutné, a tak se rodí to nejpodivnější spojení, které má oběma zachránit život.




lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Komedie, u které sice lehce zamrzí, že Samuel ještě není ten excentrický "Bad Motherfucker" a Cage se nechová úplně jako Cage, ale jinak se jedná o pohodovku jak vyšitou. Buddy potenciál zůstává nevyužit a vedlejší postavy jsou všichni idioti, ale zvraty jsou tak upřímně absurdní a provedení energické, až se ta aura a vyznění příběhu stávají nakažlivými.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
5
Vcelku dobrý film.Trochu slabší.Cage jako vězen.50 procent.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
9
Tak sa nám do Kocúrkova zatúlala jedna čierna ovečka. A mieri na ňu celá policajná akadémia pitomcov. Spúšťa sa tak vlna nešťastných príhod a nečakaných zvratov. A celé to majú na svedomí dvaja ukrutní dementi, ktorí majú vačšiu fantáziu ako Alica z krajiny zázrakov. Už po 10 minútach sledovania tejto šaškárny som mala chuť streliť si gulku medzi oči. Dobre, že som to nespravila, pretože to bola neskutočná zábava, plná absurdných momentov. Naviac, Nicolas bol opäť k sežrání, ako megapizza so všetkými prílohami.

Dodatečné informace

Původní název:
Amos & Andrew (více)
  • USA Amos & Andrew
  • USA Amos a Andrew
  • USA Amos & Andrew - Zwei fast perfekte Chaoten
  • USA Amos és Andrew bilincsben
  • USA Amos et Andrew
  • USA Amos i Andrew
  • USA Atrapen al ladrón. ¿Al blanco o al negro?
  • USA Companheiros à Força
  • USA Filarakia gia desimo
  • USA Kaikkien kidnappausten kingi
  • USA Não Chame a Polícia!
  • USA Еймъс и Андрю
  • USA Эмос и Эндрю
Země původu:
USA
Tržby:
9,75 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch