Příběh kmotra

73%
Příběh kmotra
Dynamicky klenuté krimi tematizuje vrcholné období tuzemského podsvětí a čerpá ze skutečných osudů mafiánského bosse Františka Mrázka. Nabízí pohled na obě strany zákona. Paralelně sledujeme klasický vzestup řadového veksláka v nejnebezpečnějšího a nejmocnějšího muže republiky, zatímco mu na záda dýchá policejní vyšetřovatel a investigativní novináři. Jejich snažení by se však dalo přirovnat k boji s větrnými mlýny. Drsný a explicitního násilí neštítící se thriller působivě vypráví příběh, u něhož se jen těžko s hrůzou věří, že se doopravdy stal.



Recenze: Příběh kmotra

Kinobox.cz
70%

Příběh kmotra je výrazně povedenější film, než Kajínek nebo Hranaři (ke kterým má námětem a tvůrčím záměrem velmi blízko). Je to taková ta "slušná napínavá zábavná řemeslná žánrovka", které u nás téměř neexistují, protože u nás málokdo ovládá žánrové řemeslo...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Na české poměry luxusní záležitost. Nějaké informace jsem o Mrázkovi věděl,ale až tento snímek mi odkryl pravou tvář naší republiky. To co bylo (a je) možné u nás by snad nikde jinde ani nešlo. Ondru Vetchého mám z českých herců nejraději a i zde předvedl výborný výkon. Příběh kmotra má velmi dobré tempo,zajímavý námět a napětí. Dostal jsem přesně to co jsem čekal,takže za mne spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Film se mi hodně líbil právě proto, že nebude mít daleko k realitě. Herecký chmeleon Ondřej Vetchý opět nezklamal.. on zahraje prostě cokoliv. Důstojně působí i Lukáš Vaculík v roli detektiva. Mě se filmy na toto téma všeobecně líbí. S naší kinematografií to není tak hrozné..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další pokus o stylovou tuzemskou žánrovku, který se s určitými věcmi fakt nesere, ale ten jeho divoce videoklipový styl mi tady zrovna 2x nesedl. Slabších míst ve scénáři je taky docela dost, takže český nelítostný souboj se tedy zase nekoná. Prostě jen solidní tv film, který omylem zavítal do kin. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Příběh kmotra (více)
  • Česká republika Příběh kmotra
  • Česká republika Príbeh kmotra
  • Česká republika The Godfather's Story
  • Česká republika The Story of a God-Father
Premiéra v ČR:
24. 10. 2013
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch