Nepřítel pod ochranou

63%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Lehce konspirační thriller (místy zbytečně překombinovaný) s fainovým obsazením. Nebýt ho, nemuselo to jít ani do kin. 5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Strašně jednoduchý a obyčejný film. Ničím nepřekvapí. Žádná famózní akce, jen střelba na cíl a útěk v davu. Bez pořádně vyšpekulované akce. Film ke všemu shazuje i nepřítel akčních filmů a tím je roztřepaná kamera.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
tady so mnou trocha lomcuje nostalgia a i fakt ze nikdy neuvidime novy film tonyho scotta, ktory je urcite vzorom pre svedskeho rezisera espinosu... v podstate je to kopirka vacsiny vizualnych figlov tonyho s neprilis originalnym pribehom, ale zato s uchadzajucim mnozstvom akcie ktora je hlavne roznoroda (od prestrelky v safe house, cez nahanacku v slumoch az po kovbojske finale na farme) takze sa stale nieco deje... washington hraje svoj nic neurazajuci standard, potesil reynolds konecne v dobrej akcnej ulohe...
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Škoda, že netočil Tony Scott. Co? On to netočil Tony? Ani jsem si nevšiml.Prostě, klasická CIA honička, kde se šrotují auta, střílí jako o život a hraje na obě strany. Hlavní strůjce, který za vším stojí, byl jasný už po pár okamžicích, nebo mě to tak alespoň přišlo. Bál jsem se toho, že se Reynolds ztratí ve stínu svého oscarového kolegy, ale byl jsem mile překvapen. :-)
Pas
Pas
6 225 bodů
6.5
Slušný thriller novodobého stylu, kopírující vizuální stránku dobrodružství agenta Bournea, do které vkládá jednoduchý příběh o nováčkovi u CIA, který musí předvést velké věci aby postoupil na vyšší úroveň, než je pouhé administrativní ucho a tuto příležitost dostane ve chvíli, kdy má hlídat bývalého tajného agenta, který očividně "něco" ví a všichni to z něj chtějí dostat. Žádná velká akční jízda se nekoná a film se snaží držet v rámci uvěřitelnosti (přestože se z hlavního hrdiny poměrně brzy stane akční machr) ale příběh má slušné tempo a když už na akci dojde, pěkně se na ní dívá a převážně při soubojích jsem si nejednou vzpomněl na již zmíněného "agenta bez minulosti". Film se nesnaží být ničím velkým a jako chutná jednohubka, funguje solidně.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Vzhledem k tématu se u mě jedná o řadový thriller, kterých je mraky. Ale je pravda, že Safe house je jeden z těch lepších s tématikou podmáznutých agentů. Vidět, zabít čas a zapomenout. Nuda to není, ale bůh ví jaká pecka taky ne. 64%
pantak
pantak
3 367 bodů
7
Mě osobně se film líbil.
harry456
harry456
2 437 bodů
8
Slušný thriller z atraktivního prostředí Kapského města. Filmů tohohto typu je nespočet a pouze pár z nich je opravdu dobrých, jak po stránce chytrosti, tak i po té akční. Nepříel pod ochranou je jeden z nich. Příběhově sice žádný briliant, i když rozhodně ničím neurazí a hlavně čas při sledování uběhne rychle.
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
1
V průběhu sledování jsem si skutečně připadala jak Reynolds sám na začátku snímku - unuděná k neuvěření! Vůbec první snímek po HODNĚ DLOUHÝ době, u kterého jsem to už prostě nevydržela a půl hodiny před koncem vypla. Tohle ne, pánové. Takhle by to nešlo. Jednu hvězdičku za tu rvačku mezi Kinnamanem a Reynoldsem aneb Když není poblíž nic efektivnějšího, i kávová konvice poslouží jako zbraň.
farb
farb
2 064 bodů
5.5
Solidní žánrovka. Ano, pořád je to milionkrát ohraná písnička, ale i tak to šlape.