Polibek draka

70%
Polibek draka
Plakát traileru
Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Jaká škoda,že Jet Li v posledních letech zanevřel na Ameriku s Evropou a natáčí už jen ve své domovině. Sledovat ho v akci byl vždy zážitek a i když jeho souboje postrádaly vtipné vsuvky jako u Jackieho Chana,tak svým pojetím přesto dokázaly strhnout a já nevěřícně kroutil hlavou. Polibek draka je toho ukázkovým případem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Když se Jet Li vracel z Ameriky do Číny, zastavil se ve Francii, kde natočil tento vynikající akční snímek, který má vše, co se od akčního filmu očekává. Velice jednoduchý příběh, peprné dialogy, výborné akční scény a vynikající choreografie bojových scén. Jet Li tu předvedl své umění bez použití speciálních efektů, Tchéky Karyo svého cholerického drsňáka pojal velice velkoryse a Bridget Fonda svoji zoufalku zahrála tak dobře, že by jeden řekl, že taková opravdu je. Určité nelogičnosti ve scénáři se i zde objevili, ale to už se dá u tak jednoduchého děje předpokládat. Vyprávění se drží standartu, svého tempa a nenudí. Zkrátka se jedná o výbornou akční jízdu, která neurazí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Akční podívaná. Tempo je rychlejší a souboje vyvedené. Jet Li se opravdu předvedl.

Dodatečné informace

Původní název:
Kiss of the Dragon (více)
  • Francie Polibek draka
  • Francie Kiss of the Dragon
  • Francie Bozk draka
Premiéra v ČR:
8. 8. 2002
Země původu:
Francie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění