Billy Elliot

79%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Příběh chlepce, který chce být baleťákem v době, kdy vypukla v Anglii krize a jeho otec i starší bratr stávkovali a rodina byla bez peněz měl daleko vyšší potenciál, než reřizér dokázal zúročit. Film je poklidný, je to pohodové drama, ale mě se to zkrátka nelíbilo až tak moc - 65%.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Příběh sice často hraničí s kýčem a hlavně zezačátku jsem si u něj připadal opravdu jako navlečený v baletní sukýnce, ale postupně se všechno pěkně vybarvilo, a jak jsem zpočátku soucítil spíše s názory nekompromisního otce, tak Billyho vytrvalost a vášeň mě nakonec přinutily sympatizovat právě s jeho postavou a snem. K Bellovu výkonu mám sice trochu výhrady, ale to je téměř u každého dítěte, a navíc ostatní herci dokázali vše bohatě vynahradit. Asi jsem už hodně dlouho neviděl film s tak ohraným a přesně daným scénářem, ale jeho výsledné zpracování mě přesto dokázalo oslovit, což se určitě nedá zanedbat.
kedl
kedl
6 380 bodů
8.5
Angličané když vsadí na emoce a city tak to opravdu stojí za to. Tento film už jsem chtěla shlédnout dávno, ale pořád jsem na něj sbírala odvahu. Neubráním se srovnámím s Milion Dolar Baby,ale tady to prostě musí skončit dobře.Jamie Bell je opravdu neskutečný, zbytečně emoce nepřehrává a dobře vnímá ten přechod mezi dětskou naivitou a přijímáním tvrdé reality. Další velkou hrdinkou je Julie Walters jako rázná učitelka se zlatým srdcem. Když už u filmu brečí i chlapi tak to o něčem svědčí,ne?
kubas369
4 086 bodů
8
Nikdy bych nečekal, že by mě mohlo něco takového bavit.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9.5
Billy. Ten příběh jsem slyšel vyprávět, již tisíckrát a věděl jsem o čem přibližně bude, ale film mě ještě více překvapil. Bellova první rola, byla více než perfektní a měl si zřejmě určitě zasloužit Oscara!!! Bell poté sice neměl velké role, ale to možná časem příjde. Příběh měl dopady a zvraty geniální a (SPOILER!!!) jsem si už opravdu myslel, že ho na tu školu nevezmou. Docela mě zajímavě doplňovala role gay chlapce. Nic proti homosexuálům nemám a v tomto filmu to bylo tak zajímavě, láskyplně doplněno. Škoda, že ve filmu není náznak toho jestli Billy žil s kámoškou z baletu, nebo třeba jen trochu něco cítil k tomu klukovi. So very perfect film.