Tygr a drak

76%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Audiovizuální pecka,která ve své době doslova převálcovala konkurenci a získala Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. Tak jak je u Ang Lee zvykem snímek má vynikající kameru,hudbu a vlastně co je s filmem spojené. Bojové scény mají dokonalou choreografii a vypadají zkrátka dobře. Hodně také filmů prospívá fakt,že vznikl v Číně. Bohužel po stránce příběhu jsem nedostal tolik kolik jsem nejspíš očekával,proto dávám "jen" 80%.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Pěkná podívaná, zejména na prostředí "staré" Číny. Pěkné pozvolné tempo, dobře zvolená hudba a celkově musí film na člověka dělat pěkný dojem. Moc se mi v tomto případě nelíbí typicky čínské silně přehnané bojové scény.. zejména tu poslední v korunách stromů jsem těžce rozdýchával. Jako celek.. pěkné.. 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Hluboké, komplexní a podnětné drama ve spojení s love story v mystické době staré Číny. Snímek sice svojí kvalitou dosahuje vysoké úrovně, ale v čínské kinematografii není ojedinělý. Takových počinů opírající se o staré čínské legendy a báje (mezi něž patří i létání) i s milostným motivem je daleko více a neméně kvalitních, takže vzniká otázka, co na tomto filmu tak utkvělo, že se dočkal tak honosného ocenění. Poutavý příběh o lásce, zradě, morálce, volby a následků uchvátí hlavně svým citovým projevem s kapkou nějakého toho filozofování doprovázené akčními scénami v podobě soubojů, na kterých si dal choreograf viditelně záležet. Co postava, to osobitý charakter a příběh vyprávěn pomalu a srozumitelně. Pomalejší tempo sice dává pocit natahovanosti, ale některým scénám to dodává větší sílu. Z technického hlediska je film natočen velice dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Krásná pouezie. Trochu navoněná, ale neošíval jsem se.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ani napodruhé nechytlo úplně tak, jak mělo. Zvláštní kung fu o lásce, pomstě a létajících bojovnících, které mi bůhví proč připadlo jednou tak dlouhé. Takže u mě pořád vítězí Klan létajících dýk.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tak úplně nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Je vidět, že Číňané nejen ve svých filmech, ale i v celkovém životním stylu strašně moc dbají na svou historii a tradice, tolik odlišné a oddělené od všech ostatních. Tygr a drak představuje úžasně noblesní podívanou, v níž se právě to zvláštní historické aroma dokonale odráží a společně se skvělými herci, nádherným prostředím a poutavým hudebním doprovodem je nám předkládána naprosto hypnotická sága do duše odhodlaných a moudrých válečníků, jejíž působivost jí i přes některé výhrady rozhodně nemohu upřít. No a co se těch výhrad týče, byla to spíše pomalejší orientace na vznešený a pro mě zcela neobvyklý asijský styl, co mi nakonec zabránilo v plném hodnocení. Jednou si to celé jistě s chutí zopakuji a kdo ví, co bude potom, ale momentálně mi těch 80% připadá jako naprosto odpovídající a zasloužené číslo...
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
Na akci se koukalo pěkně. Byla netradiční. Řekl bych, že fyzika se to opomíjí spíše z důvodu estetiky než hlouposti jako v produkci Bollywoodu. Romance ale nestála za nic. Japonský patos.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Viděl jsem něco vyjímečného.Výborná filmařina,která hřeje u srdce.Co dřív vystihnout a korunovat snad jen to,že na film nikdy nezapomenu a musel jsem přeskládat svůj Top20 !
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
Nejsem fanouškem asijské "polétavé" akce, naštěstí Tygr a drak nabízí k vidění mnohem víc. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdinové jsou celkem obyčejní lidé, se zde vyskytne i pár realistických bitek a šermířských soubojů. Nic šokujícího se ve filmu nestane, ale příjemně se jako klasika sleduje.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Velkolepá podívaná!