Maniak

66%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3.5
Tohle byla teda ptákovina. Dívat se hodinu a půl na hekajícího a fňukajícího Froda Pytlíka není zrovna žádný med. Nějak mě ani neoslnil ten nápad na točit snímek z pohledu Maniaka. Většinou jsem se nudil a kontroloval čas. To není vůbec dobrá známka pro film,který má 90 minut.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Lepší než originál. Možná by to chtělo trochu vybrousit a pohled z očí vraha ještě zvýraznit, ale jinak to plní svůj účel velmi dobře. Wood je každopádně skvělý psychopat. V jádru je to vlastně pořád jednoduchý, přímočarý horor, ale působí o řád přesvědčivěji.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Když si Frodo nevezme prášek a místo Miláška tasí skalpovací nůž, přestává všechna sranda. Ale boužel nezačíná ani pořádný horror (či thrriller - ono už se to asi dneska moc nerozlišuje). Snové sekvence (nebo co to bylo) dost rušily, závěr navíc dost na palici - neviděl jsem tady prostě nic, co by z tohohle dělalo víc než béčkový video-thriller. 4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Zajímavý nápad, který mohl být kultovním krátkometrážním filmem bohužel v celovečerní stopáži v žádném případě neudrží vaši pozornost a ke konci už vážně nemá co vyprávět. Režisér není úplný pitomec, stejně jako trojice známých horrorových mistrů na postu scenáristů a producentů.
bayern
13 716 bodů
5
Frodo Pytlík to sice není a nemohl jsem si nějak na maniaka Froda zvyknout
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Takový divně a zároveň skvělé smíchaný film. Atmosféra dobrá.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
skoda trocha slabsieho zaveru, inak som bol milo prekvapeny brutalitou a hlavne vynikajucou hudbou (a zvukom tiez) ktora dodavala spravnu atmosferu psychopatickemu vycinaniu elijaha wooda (ktory je na mile vzdialeny svojim sladkym postavam). napriek tomu ze cely film je postaveny len na jednom napade (cely film z vlastneho pohladu hlavnej postavy) ma dost momentov ktore potesia kazdeho fanusika napatia a hororov...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Konečně pořádnej Áčkovej brutální psycho nářez. Už když jsem slyšel, že se na filmu bude podílet Alexandre Aja, tak jsem věděl, že to bude bomba a nespletl jsem se. Nápad udělat film o brutálním magorovi z prvního pohledu je úžasnej a skvěle to dokresluje tu skvělou atmosféru..... Nechápu proč ty lidi odcházeli z kina, když skalpoval tý ženský vlasy s kůží, nebo když přešmikl té holce achilovku. Snad nečekali, že jsou na nějakou pohádku. Ale tak jejich problém. Tenhle film měl všechno! Skvělého Wooda, kterýmu ta role magora náramně svědčila, hromadu krve a sraček, kozy, pád do temnoty a naprosté zmagoření hlavní postavy. Prostě všechno co si můžete od hororu přát. někdy mi až byla špatně a to vydržim hodně. To skalpování je udělané strašně realisticky a to slabší povahy těžko rozdýchávají. Alexandre Aja znovu nezklamal. Škoda, že nebude dvojka. Ale skončilo to skvěle.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Název Maniak si myslím dokonale sedí ke kontextu celého filmu. Za prvé, je očividné že tohle točil maniak, maniak Franck. To nemusí být zas až tak negativum. Za druhé je jasné, že hlavní aktér byl maniak všech maniaků. Ta brutalita a reálnost mě chvílemi opravdu děsila. Proti gustu žádný dišputát. Někomu se toto líbilo, někomu ne. Já stavím neutrální postoj, tudíž 50%.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
10
Zajímavě vyprávěný horor z first person pohledu