Popelka

74%
Popelka
Snad nejznámější pohádka na světě, příběh chudé dívky, která se přes noc stává princovou vyvolenou, vychází nyní v zrestaurované podobě na Disney DVD a VHS dokonce ve speciální verzi. Nezapomenutelnou, animovanou verzi této pohádky dokončilo v roce 1950 studio Disney. Diváky kromě kouzelné animace zaujala i nádherná hudba, která film doprovází. Popelka byla tehdy nominována na Oscara ve třech kategoriích: za Nejlepší píseň (Bibbidi-Bobbidi-Boo), Nejlepší soundtrack a Nejlepší zvuk. Kromě toho získala po celém světě velkou řadu ocenění (jen pro ilustraci uveďme Golden Bear Award, Berlínský mezinárodní filmový festival, 1951 či Cinemonde Et Les Film Francais, 1950 a mnohé další).



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Disneyovka jak se sluší a patří. Od Popelky dostáváme klasicky nádhernou kreslenou podobu snímku,která má v sobě duši a jde z ní cítit láska k řemeslu. Příběh je také velmi povedený a za ta léta už musí být všem známý. 74 minut je optimální délka a než se pořádně uvědomíte už běží titulky.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nevím jak, ale Disney si mě svým originálním zpracováním klasického příběhu zase stopro získal. Popelku sice určitě nepovažuji za nějaký milník nebo dokonce vrchol animovaného filmu, ale zasmál a odreagoval jsem se tak královsky, jak bych si to býval přál u každého animáku. A je zajímavé, že hlavním trumfem opět není ani tak hlavní protagonista, jako spíše hlouček nesmírně sympatických vedlejších postav, které tentokrát doslova a do písmene utáhly veškerou zábavu jen na svých bedrech a děti si je zamilují na první pohled. Česká hraná verze je samozřejmě mnohem pohádkovější a kouzelnější, ale tohle je zase (hlavně pro mladší publikum,... a pro mě) daleko zábavnější a efektnější podívaná, která nikdy nezestárne.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.

Dodatečné informace

Původní název:
Cinderella (více)
  • USA Popelka
  • USA Cinderella
  • USA Popoluška
Země původu:
USA
Čeština:
Popelka je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Popelka


Podobné


Powered byJustWatch