Mafia

93%
Mafia
Plakát traileru

Mafia vás zavede do 30.let, kdy byli v módě nejen gangsteři, ale hlavně slavný Ford typu T. Vy se stanete řidičem jednoho takového vozu a budete plnit rozmanité akční mise pro svého šéfa a postupovat tak výš a výš nejen v klanu rodiny Salieri, ale i v žebříčku hledaných zločinců.

Můžete se těšit na plně trojrozměrnou akční hru z pohledu třetí osoby, na 20 propracovaných misí a spousty vedlejších úkolů: vraždy, výpalné, loupeže a další činy, díky kterým si získáte respekt rodiny Salieri, na 12 čtverečních mílí plně interaktivního, živého amerického města třicátých let s fungující dopravou, na zbraně jako Tommy Gun, Colt 1911, S&W model 27 MAGNUM nebo klasickou brokovnici , na možnost se projet v 60 různých vozidlech (Model T, Roadster či dodávky) s reálnými fyzikálními vlastnostmi a mnoho dalšího.




JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
U hry dnes asi už zamrzí jen grafika a některé animace, ale i po těch letech má zajímavou hratelnost a hlavně fantastický příběh, který je stále zajímavý a plný zvratů. Někdy si dokonce pustím na internetu jen videosekvence a sleduji to jako film. 90% EDIT: Ta hra zraje jako víno, neboť při dalším a dalším hraní překvapuje nejen svojí hratelností, sandboxovým stylem misí, ale i tím, že na střízlivé stopáži vystavuje příběh plné dekonstrukce mafiánského života a díky originální myšlence zůstane v srdcích hráčů déle, než kdejaké GTA. Mafia je dokonalost nejen kvůli nejlepšímu českému dabingu, ale hlavně kvůli tomu, že je nehorázně nadčasová.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
Klasika.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
3.5
Mám rád hry, ve kterých mám na výběr. Výběr v obtížnosti, v taktice a především v tom, zda sledovat či nesledovat příběh. V tomto směru velmi oceňuji třeba Bioshock 1+2 nebo Dead space. V těchto hrách sice příběh probíhá, ale jen na pozadí a já si mohu vybrat, zda mě zajímá, nebo ne. V této hře na výběr není. Videa se sice dají přeskočit, ale hra to obejde velmi nudnými pasážemi, kdy se někam jde pěšky. Nebo se na někoho jen tak čeká. Velmi monotónní úkoly splývají v jednu nepřetržitou nudu. Za mě není Mafia hra, ale interaktivní a velmi nudný film. Ale pokud máte tento styl rádi, asi vás uspokojí. Já osobně hraju hry z jiného důvodu.

Dodatečné informace

Původní název:
Mafia (více)
  • USA Mafia
  • USA Mafia: The City of Lost Heaven
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění