Ikarův pád

82%
Ikarův pád
Plakát traileru

Hra Jiřího Hubače, vyznamenaná na MTF Zlatá Praha 1977 a na MTF Monte Carlo 1978, patří k nejvýznamnějším dílům české původní televizní tvorby. Dramatický příběh otce, syna a celé rodiny řeší závažný sociální problém, který s sebou přináší nebezpečí alkoholismu. Otec Kára, hudebník v baru, propadá alkoholu natolik, že to ohrožuje rodinné soužití. Matka, která vidí, jak se partner mění, nemá už sílu znovu uvěřit jeho slibům a hledá východisko v novém vztahu. Jediný, kdo otci věří, je syn Ondřej. Přesvědčí otce, aby se šel dobrovolně léčit.




Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Velmi silný příběh v jádru hodného alkoholika, který dělá starosti celé rodině a na konci filmu se rozhodně pro léčení. Film je smutný, přesto není depresivní. Vladimír Menšík, který měl sám s alkoholem své zkušenosti zahrál perfektně a neumím si představit lepší volbu, než právě jeho.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Vladimír Menšík využil svých vlastních zkušeností s alkoholem a vytvořil postavu, které člověk věří do morku kostí. Svůj úžasný herecký koncert dotáhl pak v "Tažných ptácích", pokračování "Ikarova pádu."
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Silné, depresivní, smutné drama příběh ze života jednoho alkoholika. Naprosto dechberoucí TV film, který je sice už starší, ale to neznamená, že ztrácí kvality. Tento film dělá dokonalým především výkon Vladimíra Menšíka, kterej nemá chybu a věříte mu každé gesto a slovo co vypustí z úst. Další herci za ním nezaostávají a podávají také strhující výkony. Prostě geniální snímek ze života.

Dodatečné informace

Původní název:
Ikaruv pád (více)
  • Československo Ikarův pád
  • Československo Ikaruv pád
  • Československo Ikaros' fall
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Ikarův pád je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup