Bratříčku, kde jsi?

74%
Bratříčku, kde jsi?

Mississippi, třicátá léta. Tři trestanci Everett Ulysses McGill (George Clooney), Pete (John Turturro) a Delmar (Tim Blake Nelson), vzájemně spoutáni, zdrhají z lapáku krajinou v naději na nalezení pokladu o výši 1 200 000 dolarů. Na cestě potkávají bluesmana Tommy Johnsona (Chris Thomas King), který se k nim připojí a společně u místního hudebního vydavatele nahrají písničku, která se stane přes noc hitem jihu. Jenomže získat poklad a ve zdraví přežít extempore s Ku-Klux-Klanem a nesmlouvavé policejní pronásledovatele nebude zrovna hračka...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6
Z toho hodnocení co snímek všude má jsem čekal prostě něco víc. Něco zábavnějšího,něco navíc oproti ostatním filmům. Dostal jsem jen pohodový snímek s pár úsměvnými scénami a příjemným hereckým obsazení kde září hlavně John Turturro. Těch 108 minut se mi navíc chvílemi dost táhlo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Moc pěkná odlehčená vězeňská roadmovie komedie. Vše bráno s velkou porcí nadsázky, byť se film věnuje rasismu, nebo třeba korupci v politice a politikaření. Moc pěkný vizuál a vhodný filtr kamery. Nějak jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že do tohoto snímku George Clooney nepatří, nebo měl mít jiné parťáky.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Coeni trochu (hodně) jinak. A i když je Bratříček docela sympatický film, rozhodně nemá tu pravou šťávu. Je vidět, že se tu tvůrci moc drží na uzdě a sem tam by někoho rádi brutálně zabili, ale nemůžou.

Dodatečné informace

Původní název:
O Brother, Where Art Thou? (více)
  • Francie Bratříčku, kde jsi?
  • Francie O Brother, Where Art Thou?
  • Francie Braček, kde si?
Premiéra v ČR:
22. 3. 2001
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
26 mil. USD
Tržby:
71,87 mil. USD (celosvětově)

Podobné