Konečná

65%
Konečná

„Já se vrátím!“ řekl jednou Arnold Schwarzenegger a nyní to naplňuje. Na plátna kin se vrací v nejen fanoušky dlouho očekávaném akčňáku Konečná. Arnold definitivně vyměnil guvernérskou židli za šerifskou placku v zapadákově u mexických hranic. Šerif Ray Owens původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera. Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez. Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety, meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky.



Scénář:
Hudba:

Recenze: Konečná

Kinobox.cz
70%

Nic světoborného, ale svěží výplň dvou hodin, s níž si snadno oživíte dobu, kdy se ještě vlasatý Willis plazil Nakatomi Plaza, hubený Sly běhal po lese a Arnie sliboval, že se vrátí. Nevím, jak Vy, ale já mám na tohle hollywoodské období krásné vzpomínky a vždycky se rád vrátím v čase.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Je smutné,že se musel Arnie vrátit z důchodu,aby nám ukázal jak má vypadat čistokrevný akční snímek. Je to vyloženě slastný pocit vidět Arnieho jak opět hláškuje a své nepřátele kosí bez mrknutí oka. Akce je velmi dobrá a celý film odsýpá jak na běžícím páse. Vedlejší postavy jsou zábavné a do snímku perfektně sedli.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
5.5
Průměrný film s průměrnu zápletkou. Bez Arnolda bych neváhal hodnotit ještě o 10% níže.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Dle motta: 'Důchod je pro bábovky' nám Arnie názorně dokazuje, že rozhodně ještě nepatří do starého železa. Vsadil na jednoduchost a přímočarost, takže je jeho návrat výsostně excelentní a správně výbušný. Prostě Arnie jak ho máme rádi. Žánrově snímek patří mezi moderní western. Drsný kraj, drsní lidé, drsný šerif. Správných hlášek tu sice zrovna moc není, ale tvrdost příběhu alespoň odlehčí vkusný a cílený humor. Střílí se tu hlava nehlava, až to téměř zastiňuje už tak jednoduchý děj. Ale o to tu asi především šlo. Arnie už není tak hbitý jako dříve, ale viditelně dělal co mohl, aby nás diváky přesvědčil, že na to pořád ještě má. A já bych řekl že má. Remcat mohou jen závistivci, kteří v jeho věku doma polehávají s invalidním důchodem na gauči a nadávají na politiku. Film zaměřený více na akčnost než na příběh považuji za zvládnutý a akčně vkusný.


Dodatečné informace

Původní název:
The Last Stand (více)
  • USA Konečná
  • USA The Last Stand
  • USA Erőnek erejével
  • USA Le Dernier Combat
  • USA Le dernier rempart
  • USA Poslednje uporište
Premiéra v ČR:
7. 2. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Čeština:
Konečná je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch