Frekvence

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Efekt motýlích křídel, to bude vždycky moje oblíbené téma. Frekvence nepatří mezi filmy, který tento efekt ukazují v bombastickém hávu. Je tomu přesně naopak. Slušně vystavěná kriminálka, silné rodinné téma a to vše bez efektů a extrémních zvratů. Čistá dobrá motýlí práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Velmi nápaditý sci-fi příběh s krimi zápletkou, kde se zasahuje v minulosti ku prospěchu budoucna. Venku polární zář a pomocí rádiových vln se lze spojit s dobou o třicet let zpátky. ´Frekvence´ je plynulý svěží film se strhující zápletkou, je dobře promyšlený a v podstatě má vědecký základ. Ale to už by bylo pro mnohé dosti složité. Žánrově se to přes sci-fi pohybuje od dramatu přes thriller až k akci a kupodivu se to vzájemně dobře doplňuje. Děj je krásný a v mnoha ohledech dojemný. Vztah syna s otcem a naopak takto žánrově nebyl dlouho napsán. Dennis Quaid a James Caviezel tu v rolích otce a syna předvedli úctyhodný herecký výkon.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Takový malý nenápadný film, ze kterého se ve výsledku vyklubal perfektní sci-fi detektivní thriller. Kam se hrabe Butterfly Effect. 7.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Vybroušená scénáristická prácička, která má jedinou slabinu - násilně konvenční happyend, který do nastoleného schématu, který jede celou dobu na ostří nože a kde jsou postavy neustále smrtelně ohrožovány, zapadá tím patetickým americkým způsobem, který prezentuje potřebu studií dodat masovému publiku snímek se zakončením a pointou, jež představují jistotu a automatickou přízeň. A to je bohužel příliš velká konfrontace se zbytkem příběhu, který naopak prezentuje chytlavou, nepředvídatelnou a inteligentní hru s diváckým očekáváním a zvládá si sympaticky uchovat svou specifickou a temnou řemeslnou tvář. Přesto nečekaný hit, bez hereckých hvězd či výrazné pověsti daleko více vzrušující a nápaditý než celá řada drahých žánrových konkurentů..
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Za mě skvělej námět, že se otec a syn mohou spojit pomocí vysílaček a prolomit tak tok času. Nikdy jsem o ničem podobném neslyšel, ale díky mému "ne-oblíbenci" Dennisi Quaidovi je možné narazit na kdeco. První půlka je taková pomalejší a chvíli mi trvalo, než mě to pořádně chytlo. Ale všechno vynahrazuje právě zbytek filmu, kdy pak v závěru to eskaluje do naprosté parády! Ohledně toho vyšetřování vše skvělý a drží vás to v napětí.. Obzvláště musím vypíchnout tu věc s peněženkou. Finální střet na obou frontách velmi pozitivní, teda až na lehce horší efekty. No a americká idyla v závěru super emoční tečka. Když přejdeme pár kopanců s narušením časové kontinuity a tím, že změní-li se paměť, tak postavy v přítomnosti vše dostanou jakoby nic (obecně by nám měla být představena nějaká situace, dost možná i bolestivá, jak se paměť vypořádá s přírůstem vzpomínek). Je to celé trošičku moc sluníčkové, vůbec se to nedrží pravidla - If you change the past, the past will fuck wih you! - ale zatraceně strhující a originální. 80%
Krupe
Krupe
2 264 bodů
8
Jsem Ježíšek a dám ti velký dárek, Gordo. Někde si ho napiš, musíš si ho dobře schovat pro příště. Pamatuj si - "Yahoo". Tak to by se mi taky líbilo, takový dárek :)
martin2560
martin2560
567 bodů
8
Velice dobré krimi-scifi.Syn z budoucnosti zachrání život svého otce v minulosti.Vše pomocí polární záře a vysílačky.Tím ale změní běh událostí a role se obrací.Otec z minulosti zase pomůže synovi z budoucnosti vyšetřit sériovou vraždu, včetně vraždy jejich matky(manželky). Vše je pořádně zamotané jak se furt mísí minulost z budoucností,ale nedá se v tom ztratit pokud fakt sledujete na 100 procent.Pěkný film na večer s popcornem.🙂
M.Rejčová
M.Rejčová
216 bodů
7.5
Mám ráda časoprostorové hrátky. Tady je to zpracováno velmi pěkně. Přiměřeně napínavé, úvodní scéna s havárií náklaďáku připoutá do křesla a pak už se nechce odejít. Hrátky s časem mohou mít nečekané důsledky, tak bacha na to! PS: fascinuje mě význam baseballu pro cestovatele časem (nelze nevzpomenout na BTTF).