Lara Croft - Tomb Raider

62%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Rozhodně žádné zklamání. Na herní sérii jsem vyrůstal a z této filmové verze nejsem nějak extra pohoršený. Angelina Jolie je jako Lara Croft hrozně sexy a nepamatuji si film kde by jí to tak slušelo jako zde. Akce vypadá dobře a v rámci herních mantinelů je i přijatelně přepálená. Příběh je dobrodružný a i když nenabízí nic převratného, tak dokáže celkem pobavit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ale jo. Angelina tu má charisma a tahle pitomost možná zabije pár mozkových buněk, ale vadit mi nějak nezačala.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Čekal jsem to lepší. Přehnaně přehnané efekty, spíše dětský film. Něco tam chybělo, možná více logičtější akce.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
dosť nudné spracovanie počítačovej klasiky. na jolie je radosť pozerať a poteší i barrie (rimmer z kultového červeného trpaslíka), avšak to sú asi jediné klady tohto akčného filmu.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Indiana Jones v sukních byl slogan, který jsem si zapamatoval kdysi dávno, když jsem na svém PC zběsile pařil tuhle prsatou archeoložku. Převedení na filmová plátna dopadlo tak jak dopadlo. Těžkej průměr. Nevím čím to bude, asi tím zpackaným cénářem, který sestává z ubohejch dialogů o oku, klíči, trojuhelníku a o tom kolik jim zbejvá času, nějaké hluboké zamyšlení, nebo vysvětlení, po případě troška dějepisu sem nenašel, jo a hlášky taky ne, takže scénář selhává , zbývá akce a to hlavní Angelina. Akce je skvělá tu naštěstí Simon West zvládá, ve zbytku pokulhává, Angelina ? Ta se prostě pro tuto roli narodila, už jen proto, že je své počítačové postavě nesmírně podobná, i když zde Angelina nepředvádí bůhví jaký herecký výkon, tak se na ní prostě dobře kouká a v těch svých oblečcích je šíleně sexy a s pistolema a vůbec v akčních scénách jí to sedne. Navíc je zde dobře poslouchatelný soundtrack a krásné lokace. Škoda jen toho zpackaného scénáře, který zachraňuje jen ta Angelina v akci, mohl to bejt kult, zbyla z toho jen další průměrná akce bez ducha podle slavné PC hry.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
3.5
Mladý Bond Craig a kozatá Angelina. Spousta laciných efektů a nudný příběh. Film podle počítačové hry, kterou jsem jako malej pařil (Kdo ne?). Ocením asi jen outfit Angelini, Lara díky ní skutečně ožila. - 35%
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Nádherná Angelina Jolie se zhostila této role jako lev a zahrála ji nejlépe, jak mohla.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
6
Skvělý koncept, hodně hypu, překvapivě obsazená Angelina Jolie, která celému intermediálnímu kultu dává nový rozměr, a film o ničem; ke všemu blbě nastříhaný. __________________ S odstupem několika let jsem přišel na to, v čem spočívá podivnost střihu: film se snaží, aby většina záběrů mohla být použita samostatně jako propagační fotografie, ovšem nikoli statická momentka pózování, ale jako highlight "zachycení nejatraktivnějších situací v pohybu". V důsledku toho si ale ony atraktivní situace nemůžeme moc užít, protože se před námi nerozvíjejí delší dobu, jednotlivé záběry nenavazují přesně a reálné vyvrcholení akce nenastává. Jen se za sebou sekají relativně atraktivní záběry z ostrých úhlů. _____________ K ději: pobavilo mě, že pro konspirační teoretiky je tento film příkladem, jak je manipulováno vědomím veřejnosti. Dílo údajně vzniklo, aby do hlav lidí zaselo, že existují jacísi pouze fiktivní ilumináti, a tím se zastřel zájem o existenci skutečných iluminátů, kteří řídí svět. Jinými slovy: plán iluminátů byl, aby si lidé říkali, že ilumináti ve skutečnosti neexistují, a tím je jejich moc posílena, protože se stávají neviditelnými. IMHO dokonalý příklad konspiračního mindfucku.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6.5
Vcelku dobrý film.Je plný napětí i akce.Jolie hrát umí...
tomlery
tomlery
2 141 bodů
6
Miluju Angelinu Jolie, je to úžasná herečka a v tomto filmu se ukázala tak, jak ji znám - akční, dravá a sexy. A úplně stejný byl i film. Prý je to podle počítačové hry, tu však neznám a tudíž nemohu srovnávat, což je možná dobře. Kdo miluje akční filmy, je jak stvořený pro vás.