Restart

54%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
70% Úvod odehrávající se v klubu mě nenadchl ani omylem, přesvědčil jsem se, že to opravdu není místo pro mně. A přestože ten příběh mohl být lepší (ale to je, obávám se, úděl všech českých filmů používajících novou technologii, napadá mě třeba Děvčátko nebo Anděl Exit), ale nakonec mě přece jen trochu zaujal... ovšem formální stránka jej vysoce převyšovala.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Vizuálně naprosto cool. Jediný záběr se neobejde bez zpomalení, filtru, vybělení nebo podobných hrátek, kompozice nemají daleko k dokonalosti. Na české poměry překvapující. To samé platí i o podání hlášek i dialogů obecně, které vzhledem k žánru plynou naprosto přirozeně a nenuceně a třeba ve srovnání s takovou Perníkovou věží jde o úplně jiný vesmír. Samozřejmě jde především o zásluhu neokoukaných hereckých protagonistů, kteří velmi dobře chápou, jak co uchopit... Moc rád bych sem napsal ještě víc chvály, protože debutant Ševčík stvořil dílko, které u nás nemá obdoby, avšak nic není takové, jak se na první pohled zdá - Restart je po příběhové stránce zoufale plochý a prázdný, tak plochý a prázdný, že je chvílemi prostě nudný. Příběhově se rozlézá zhruba tak, že by to vydalo na dvacetiminutovou povídku, on však trvá čtyřikrát déle. A i když Ševčíkův obrazový jazyk pracuje důsledně a univerzálně, to prázdno prostě vyplnit nedokáže.
lukas
lukas
1 523 bodů
7
Tady byl ještě režisér Ševčík ve stádiu velký filmařský talent. Potom přišel přeceňovaný Normal a kde je režisérovi dneska konec?
hnidopich
334 bodů
0
Režisérovi je konec tam, kam patřil od začátku. V prdeli. Talent? Velký? No jistě. Kam se na tohohle pašáka sere nějakej břídil Orson Welles a podobní lůzři.