Nezvratný osud

75%
Nezvratný osud
Nezvratný osud je americký hororový film. Jeho protagonista Alex Browning má neobvyklou schopnost předvídat smrtelné nehody, což poprvé zjistí před odletem letadla na školní výlet do Paříže, když má vizi letadla explodujícího krátce po startu. Jeho panické varování způsobí, že on a několik dalších jsou vyvedeni z letadla, které skutečně exploduje. Po této události se Alex a ostatní, kteří unikli nehodě, stávají terčem nedůvěry a obvinění, zatímco začnou jeden po druhém umírat při nevysvětlitelných nehodách. Alex se snaží s přáteli najít způsob, jak přelstít smrt, která se zdá být stále o krok před nimi.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Ještě než se ke slovu přihlásil James Wan,tak hororový žánr opanoval James Wong. Tedy né zas tak moc,ale s Nezvratným osudem se trefil přímo do černého. Nápad je přímo geniální a jako dělaný na horor. Díky tomu je zde obrovský prostor zajímavé a originální úmrtí. Místy je to trochu nedotažené,ale stále zajímavé a "jiné" než zbytek hororů běžících v té době v kině.
Pete69
Pete69
29 708 bodů
9
Nezvratný osud považuji za přlomový Horor lehčího typu. Děsivá představa, že si vás hledá smrt tímto způsobem. Další díly jsou už jen opakování stejné věci i když prpopracovanějším způsobem. Ale silný dojem ve mě zanechal pouze tento první díl. Dobré.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Dobrý nápad utáhne lecco. Nezvratný osud představuje spolu s Vřískotem nejlepší vyvražďovačku za nějakých dvacet let.

Dodatečné informace

Původní název:
Final Destination (více)
  • USA Nezvratný osud
  • USA Final Destination
Premiéra v ČR:
26. 10. 2000
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Nezvratný osud je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Nezvratný osud


Podobné


Powered byJustWatch