Čokoláda

77%
Čokoláda
Hrdinkou romantické kroniky je svobodomyslná cizinka, jež se koncem 50. let nastěhuje do jihofrancouzského městečka. Pronajme si obchod na náměstí, kde otevře cukrárnu s exotickými dobrotami. Stane se objektem nevraživosti většiny místních občanů ovládaných podezíravým starostou. Ten tajuplné krásce prorokuje, že nevydrží ani do Velikonoc. Vianne nicméně ovlivní osudy několika místních žen sužovaných patriarchálními předsudky. Další klíčovou postavou je romský tulák, který hrdince učaruje svou nespoutaností. Fantaskní retro, realizované podle stejnojmenného románu Joanne Harrisové, polemizuje s xenofobií a s černobílým škatulkováním lidských povah.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Velmi příjemný film,který skvěle funguje jako reklama na čokoládu. Při sledování jsem na ní dostal šílenou chuť a věřím,že nejsem jediný. Naštěstí Čokoláda není jen přeslazenou romantikou,ale nabízí i zajímavou dramatickou linku. Navíc zde hraje Depp,takže nemůžu jinak než 75%.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Na konci padesátých let dvacátého století přivane vítr do malého městečka Viviane Rocherovou se svojí dcerou. Viviane zde začne vyrábět čokoládu a během chvíle doslova obrátí život v poklidném městečku naruby. Když do města přijedou cikáni v čele s krásným Rouxem je jasné, že poklidná maloměstská idylka nebude mít dlouhého trvání. Natočit film jako je Čokoláda tak, aby byl stravitelný pro diváky a přitom nesklouzl do roviny moralizování nebo bolestného sentimentu umí jen Lasse Hallström. Jeho režie je výborná, vede si své herce k hraní na samém vrcholu svých možností a při tom zůstává pořád v rovině příjemné rodinné podívané. Film byl velmi úspěšný nejen u diváků, ale i u kritiky, když získal několik nominací na Oskara včetně té za nejlepší film.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Jedna velká reklama na pořádnou kakaovou tabulku! Svým způsobem nádherný film plný fajn herců a perfektní hudby. Jenže mě i jako běžná čokoláda uspávalo... Johnny je fajn, ale jako hlavní lákadlo Vás snímek musí zklamat. 50%


Dodatečné informace

Původní název:
Chocolat (více)
  • USA Čokoláda
  • USA Chocolat
Premiéra v ČR:
10. 5. 2001
Distributor:
TV Prima
Země původu:
USA
Čeština:
Čokoláda je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné