Jezero

58%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Celkem slušné hororové béčko,které celkem pobaví a ničím neurazí. Casting se velmi povedl a v obsazení se tak nachází spousta hvězdných jmen,které si zde své role vyloženě užívají. Odlehčený tón filmu sluší a nabídne tak velké množství zábavných scén.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Krokodýlí béčko, které baví a je akční až na samotném konci. Do té doby je to jen obyčejná příprava na lov monstrózního krokodýla. Na takovýto film je herecké obsazení velmi slušné. Triky s krokodýlem ucházející, není to žádná katastrofa pro oči. Průměrný koukatelný film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Nízkorozpočtový ekohoror v plné síle, se zavedenou šablonou už od slaných dob snímku ´Čelisti´ (1975), tentokrát s krokodýlem. Samozřejmě s patřičnou velikostí. Nic nového pod slunce, takže dějový vývoj tak předvídatelný, že diváka jen čeká, kdy přesně co se stane. Hybnou silou jsou však různé charaktery všech zúčastněných, které dohromady vytvářejí zábavnou etudu všeho dění. Avšak to, že se obsadí herecké hvězdy ještě neznamená, že z výsledku bude lecjaká pecka. Jak se tímto ukazuje, ani omylem. Ale charaktery všech postav fungují, to se upřít nedá. O napětí či vysloveně hrůzu tu za žádných okolností nejde. Roztrhaná těla samozřejmě jsou, ale jako celek to přináší spíše komediální atmosféru, což bylo zřejmě záměrem. Onen krokodýl je samozřejmě CGI a jen tak pro zajímavost, dělala na něm společnost Digital Domain. Ano, to je ta společnost, která dostala Oscara za ´Titanic´ (1997). Triková stránka útoků krokodýla, jako třeba na helikoptéru letící těsně nad hladinou, moc vlivem rychlého střihu a mizerných záběrů neoslní, ale samotná vizualizace a animace krokodýla na nízkorozpočtový film vcelku ujde. Celý film je kvalitou tak na úrovni snímku ´Aligátor´ (1980) a to je asi tak vše. Zábavný potenciál snímku tedy funguje, ale jinak nemá čím dalším by uchvátil.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Balancování na hraně komedie a hororu je více než povedené a vlastně jen díky tomu ironickému nadhledu vystupuje Jezero z odpadních vod jiných zvířecích hororů. Co se mu také nedá upřít jsou sympatičtí herci v čele s Pullmanem a Gleesonem, několik opravdu pikantních úmrtí a pěkně zpracované zubaté monstrum, jehož krmení krávou mi napevno utkvělo v paměti. A vůbec, pokud hledáte nějakou nenáročnou béčkovou zábavu na víkend, je tento film tou pravou volbou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Slaboučký film v němž se krokodýl objeví minimálně. Po té, co se objeví, jsou vidět jen solidně ukousané hlavy poloviční mrtvolky. Určitě to není úplný odpad a dalo se na to koukat.