Želary

79%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Želary jsou za mě právem považovány ze jeden z nejlepších snímků posledních dvaceti let, na mě je to moc depresivní, jinak bych šel s hodnocením výše. Aňa Geislerová a jeden z jejich nejlepších hereckých výkonů, je to autentické, surové i syrové.. moc dobrá práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Mrzí mě, že žádný z motivů není dotažen do konce, vygradován ani pořádně podán. Potenciál pak přichází zcela vniveč. A je to velká škoda.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Film se mi líbil. Vedle Geislerové mě velice zaujal maďarský herec György Cserhalmi. A opravdu skvělá byla Jaroslava Adamová a živočišná Iva Bittová. Film je to drsný, ale zároveň i poetický. Někdy jsem se neubránila slzám. Zmínila bych ještě dobrou kameru, výbornou hudbu Petra Ostrouchova a působivý výběr exteriérů. Želary mě dojaly. Ale ten závěr se mi moc nelíbil. Možno říci, že mě i dost zklamal. A Miroslav Donutil v roli faráře mi nepřipadal bohužel až moc věrohodný. Film čerpá ze silné předlohy. Květa Legátová, vlastním jménem Věra Hofmanová, nebyla žádná spisovatelka tak zvané červené knihovny. Její kniha "Jozova Hanule" je velice působivé dílo, ač rozsahem ne příliš velké (novela).
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Velmi podařený český film, patří mezi moje nejoblíbenější.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
4
To je ale zase skanzen!
kawa
3 388 bodů
7
Velmi nesourodý film, který vznikl na základě románu Hanula, má super kameru, dobrou hudbu, ale absolutně děj nesedí po kupě. Proto se mnoho postav v příběhu na prostoru 150 min ani nerozvine. Zajímavá je role Hofbauera, sebevědomé dětské hvězdy 70. let, po které ve filmu není ani památky.
guestka
guestka
2 304 bodů
10
Krása a dokonce bych si troufla tvrdit, že je to lepší jak knížka Jozkova Hanule..
Siddharta
Siddharta
1 768 bodů
7.5
Moc dlouhé, ale jinak dobré, trochu sem tam zbytečné pasáže....
Jonák
Jonák
1 665 bodů
7
Pěkný český film, který svým dějem a myšlenkou nemá obdoby. Jen na mě místy příliš zdlouhavé, celý film má přes 2 a půl hodiny. To si ale také odůvodňují tím, aby vše bylo více autentické a zkrátka celé téma bylo uchopeno přesně tak, jak má být. Mě osobně to zas tak tolik nenatchlo, ale film si určitě zaslouží velmi vysoké hodnocení.
minimoj
587 bodů
8.5
Tenhle film mě vzal za srdce, opravdu se panu Trojanovi moc povedl. Sice Aňu Geislerovou právě nemusím, ale tady zahrála výtečně a i ostatní herci se činili. Příběh sám je krásný a jeho ztvárnění se velmi povedlo. Nenatáčí se u nás mnoho takto profesionálně provedených filmů, což je obrovská škoda.