Divoké včely

70%
Divoké včely
Plakát traileru

V zapadlé vesničce kdesi na severu Moravy žijí lidé po svém. Život se odehrává mezi nicneděláním a hospodou. Středem dění je kiosek na návsi, kam se pro kus točeného salámu chodí na dluh. Práce není, peněz málo, ale na zelenou to zaplaťpánbůh ještě stačí. Kája, syn místního samorostlého filosofa, pracuje v lese. Má rád Božku, ale stydí se jí to říct, navíc Božka chodí s místním frajerem Laďou, obdivovatelem Michaela Jacksona. Vypadá to, že Kája nemá žádnou šanci. Vztah Božky a Ladi ale není zdaleka tak idylický, jak se na první pohled zdá. Božka si čím dál víc uvědomuje potřebu opravdového citu, který jí nedospělý Laďa není schopen nabídnout. Do vesnice přijíždí na nečekanou návštěvu Kájův starší bratr Petr. Vrací se domů jako člověk odjinud, zjišťuje však, že je s domovem spjat víc, než si myslel. Začíná hasičská zábava, jedna z mála možností, jak se vymanit ze všednosti. Laďa se chystá na své dlouho nacvičované vystoupení, ale jeho Božka tančí s rozesmátým Kájou. Ráno už bude všechno jinak než včera. Nebo ne?




Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Film prakticky o ničem. Jestli se tenhle film dostal do zahraničí, tak se nedivím, že si půl světa myslí, že jsme seoučástí Ruska. Katastrofa, taková osada snad nikdy v novodobé hystorii neexistovala. Mladí začínající herci sice zahráli slušně, ale to je asi tak vše..
Fingon
16 886 bodů
8
Film naplněný tolika psychopaty jsem už dlouho neviděl... a všemu tomu kraluje Liška jakožto Majkl Džeksn.
avenis
avenis
7 963 bodů
2
No to byla čirá hrůza. Tohle, že je Morava? Ale jděte...To se zase někdo snaží udělat z Moravy totální dno společnosti? Pan režisér Sláma se zjevně snaží ve svých filmech sondovat do lidských duší a jejich příběhů, nejspíš ovlivněn svým Severomoravským rodištěm a neradostným dětstvím... Divoké včely? Asi mi něco uniklo. Proč se to tak jmenuje? Nelíbilo se mi tam nic a vůbec jsem se nebavila. Ani Liška to s Majklem Džeksnem neobohatil. Nic, prostě nic. Nasink... Dvacet procent dávám za tu zelenou. 2.6.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Divoké včely (více)
  • Česká republika Divoké včely
  • Česká republika The Wild Bees
Premiéra v ČR:
8. 11. 2001
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch