All That Jazz

77%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Snímek jednoho režiséra bouřliváka. Hudba i tanec na velmi dobré úrovni, celý film je ve viditelném i neviditelném erotickém nádechu, je to elektrizující, velmi dobrá kamera, kostýmy i režie. Popravdě však na mě poslední třetina působila moc nazdobeně a trošku zmateně. Celkově pěkný snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Trochu mě to svou precizností mlátilo do hlavy, ale i přesto to do značné míry obstálo. I když o tom příliš neuvažuju jako o muzikálu, což samozřejmě není žádné mínus ani plus. Fosseho opus magnum je každopádně jeden z těch filmů, které víc než cokoliv jiného vyžadují a chtějí divákův respekt, právě on je pointou filmu. A ten se u mě určitě dostavil.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
10
All That Jazz vypráví o režisérovi/choreografovi baletu, který zápolí se svým dílem, svými vztahy i zdravím. Je to samozřejmě autobiograficky laděná, protože Bob Fosse, který byl choreografem, režisérem a tanečníkem, do filmu otiskl sám sebe, své vlastní zkušenosti a prožívání. Protagonista, kterého dokonale ztvárnil Roy Scheider, čím dál tím víc připomíná zmačkanou krabičku od cigaret a film má jedno z to nejlepších rozlučkové finále, jaké kdy z kinematografie vzešlo. Ačkoliv se ATZ kategorizuje jako muzikál, tak zde postavy nezačínají tančit uprostřed silnice. Zde jsou hudební čísla zakomponována přirozeněji, protože jsou součástí děje, součástí toho muzikálu, který protagonista režíruje. Mě ovšem baví i to, jak film sestříhám, protože objektivní realita je prostřihána scénami, které nějak znázorňují jeho vnitřní stavy. Film to činí umělecky výraznější a vlastně je na tom postavené i celé to finále.
myllyn
myllyn
885 bodů
5.5
Celý film jsem bláhově čekal ten známý hit, co zpívá Liza Minelli s názvem All that Jazz ale vůbec jsem se nedočkal. Místo toho jsem dostal Roye, co chlastá, sexuje a hulí jednu cigaretu za druhou. Těch písniček taky mohlo být víc ale závěrečný duet byl dobrej.
napojose
28 bodů
9.5
tenhle film je prostě dokonalý. obsahově, hudbou, choreorgafií i hereckými výkony. Nikdy bych nevěřila, že Roy dokáže být tak svůdný a dobrý herec(v Čelistech to nebylo zrovna ono). nezastavovat, jede se dál, protože je...Show time!