Z pekla

73%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Nevšední podání příběhu Jacka rozparovače. Pěkně temné a se skvělým Johnnym Deppem. Film má pěknou atmosféru a silné stránky, ale i hlušší místa. Natočeno je to moc pěkně, ale nevyhnul jsem se chvilkám, kdy jsem se nudil. Celkově je to více než nadprůměrná záležitost - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 421 bodů
9
Ve viktoriánské éře v Londýně  vyšetřuje inspektor Fred Abberline vraždy, které má podle všeho na svědomí Jack Rozparovač. Snímek na základě vcelku obsáhlého komiksu Alana Moorea, který vyšel i u nás, a který je vysoce ceněn. Přepsat dějství do filmu rozhodně nebylo nic jednoduchého, ale tvůrci se snažili seč mohli a tak tu máme co máme. Od komiksu očekávaně hodně daleko, ale myšlenka je zachována. Peklo je hrůza lidské mysli. Pohled na obludnost takové myšlenky je mnohem děsivější, než jakákoliv fyzická deformace. A přesně taková je i atmosféra ve viktoriánském prostředí. Šílenství, drogy, zavádějící loajalita a náboženský fanatismus. Takové je temné prostředí děsivého příběhu, který nenechává mnohé spát. Johny Depp v roli inspektora Abberlineho podává mimořádný výkon a dá se říci, že v takovéto pozici ho ještě vidět nebylo. Snímek ve své době budil právě vlivem komiksové předlohy docela rozporuplný dojem, ale dá se říci, že čím je starší, tím je uzrálejší. Příběh je založen na teorii skutků známých zločinů Jacka Rozparovače a tak už záleží jen na divákovi, co si z toho vezme. Filmový děsivý zážitek však zasvěcené diváky určitě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevim, čim to je, ale tenhle film mě nebavil. To, že je Johny vždy skvělý nepopírám, ale stejně to film nezachránilo. Možná je to i českým dabingem, díky kterému jsem hned věděl, kdo je vrah. Celkově mi ale nesedla celá atmosféra. Vše se tu tváří neuvěřitelně temně a strašidelně, ale je až moc vidět, že se to tak jen tváří. Průměrná podívaná na jedno použití. 50%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Po dlouhé době viděno nedávno znovu a pořád stejný průměr. Atmosféra, vizuál...fakt vtahujîcí, ale na to, že Hughesovci měli k dispozici takový námět a herce, tak z toho nějaký zapamatováníhodný thriller zrovna nevytvořili. Závěr skvělý.
sabule
14 227 bodů
8
Výborný a tajemný Jack párátko.Dobří herci a mlžný Londýn.
bayern
13 716 bodů
7
Jack rozparovač je výborná legenda a filmy o něm mám rád a Depp je prima herec
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
Malebné Londýnské uličky (ehmm vlastně pražské) skrývajíce jeden z nejznámějších kriminálních příběhů - o Jackovi Rozparovači. Dodnes je otázkou. kdo byl tímhle hrdlořezcem a skutečně panuje teorie, že někdo s přímým napojením na královskou krev. Tady to máme v poctivé atmosféře s dost inovativním střihem, který mi ale trošičku nesedí. Johnny Depp je suverénně největším lákadlem a to zcela po právu, jelikož bez něj si to prostě nedovedu představit. Na to, že to ale nemá ani ty dvě hodiny, tak se to tolik vleče. Spousta času s tolika postavami, které si ten prostor ale vůbec nezasloužili... Stejně jsou schopní to celé shodit na zednáře! Kolik toho tihle rolníci ještě unesou... 60%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dosť sugestívne spracovanie rozparovačskej legendy. bratia hughesovci vedia navodiť skvelú atmosféru, podporovanú dobrým deppom a coltranom. film podľa mňa trochu pribŕžďa love story, ktorá je tam vtlačená trošku na silu, ale inak ide o skvelý temný thriller!
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Film podle komiksu, který byl ve své podstatě jednoduchý, ale vizuálem, dialogy a postavami opravdu zajímavý. 'Zajímavý' je slovo, které film opravdu nevystihuje. Je to umělé, nudné a hlavně nevěrohodné. Přestože mi komiks přišel chvílema až nesnesitelně podrobný a ukecaný, co se dialogů týče, tak věrohodný rozhodně byl. Po celou dobu čtení jsem si říkal, jak by se mi líbil film. Promarněný potenciál.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Johnny Depp se stává postupem času jedním z nejzajímavějších herců a téměř každý jeho nový film má divákovi co nabídnout. Z pekla není vyjímkou - skvělá atmosféra a slušný scénář, standartně výborný Depp, nádherná Grahamová a lahůdkový Coltrane - to jsou ingredience, které se v Z pekla velmi dobře míchají...