Mumie se vrací

71%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Výborné pokračování,které toho nabízí zase o chlup víc než předchozí snímek. Tak už to v pokračováních prostě bývá. Všichni si totiž myslí,že více znamená lépe,ale není tomu tak. Kdyby zde Sommers chvílemi zbytečně netlačil na pilu a trochu místy ubral,tak by byl výsledek kvalitně shodný s prvním dílem. Přesto všechno je akce výborná a digitální trik nadčasové. Navíc Brendan Fraser,Rachel Weisz a John Hannah opět ve svých rolích září.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Druhý díl už mě tolik nenadchl. Stejná mumie, podobný příběh.. jen se k tomu přidalo dítě hlavních hrdinů a ti se také dostali do více lokací, než jen do pyramidy a Káhiry. Vůbec to není špatné, ale vytratil se Wow efekt, který tu byl u první Mumie. Přesto slušné. 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Předchozí snímek měl poměrně u diváků úspěch a dá se říci, že magnetem byly především na svou dobu unikátní vizuální efekty. Dobrodružná zábava však také nezklamala a tak chtě nechtě, dle nepsaných hollywoodských pravidel muselo vzniknout pokračování. Aby ale obživla podruhé ta samá mumie, by se už dalo považovat za kýč. Každopádně se tak nepřekvapujíc skutečně stalo. Tvůrci však neponechali nic náhodě a coby originalitu přidali jednu zásadní postavu. Osmiletého chlapce, který charakterově své rodiče vůbec nezapře. Imothep tedy podruhé, s ním staří známí a další etuda plná dobrodružství, akčních scén a hlášek. U takových pokračováních je však také nevýhodou to, že už se od samého začátku ví co očekávat. V tom snímek nijak nezklame. V podstatě se vstoupilo do téže řeky, takže kdo se u předchozího filmu bavil, bude se bavit i tentokrát, a naopak. Mnohé scény jsou zopakovány, jen v poněkud jiném rozhraní. Třeba se letadlo vyměnilo za malou vzducholoď a písečná bouře za ohromnou vodní vlnu. Samotný scénář svou jednoduchostí a vykrádáním sebe sama sice neohromí, ale dlouhé akční sekvence a dobrodružná zábavnost to plně vynahradí. Je ale zase fakt, že opakovaný vtip už přestává být vtipem. Snímek není horší, ale lepší také ne. Kašlat na logiku a předvídavost a jen se nechat unést a bavit. Jinak to s tímto pokračováním nejde.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Sommers to sice maličko přehání, ale koukat se na to dá a užít si to ještě víc. Sympatičtí hrdinové, sympatičtí záporáci - celé je to velmi sympatické. Odpustit se dají i občasná zakopnutí.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Jak typické pokračování - výprava je barevnější a lokace různorodější, děj svižnější a bláznivější, Brendan Fraser namakanější, John Hannah ukecanější a Rachel Weisz krásnější než v prvním dílu, ale co je důležitější, film svým odlišným pojetím stále zvládá obecenstvo ukrutně bavit a Stephen Sommers je zatím naposledy ve své kariéře natolik vizuálně nápaditý a hlavně vtipný, že by jeho režie tentokrát utáhla i mnohem, mnohem horší film. Roztomilý hollywoodský blockbuster, s menšími ambicemi rozhodně lepší a zábavnější než třeba třetí Piráti z Karibiku nebo Sommersův novější Van Helsing...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Jakožto i první díl i tento po efektní stránce není nijak ochuzen a dobrodružství s akčními scénkami pokračuje ve stopách svého předchůdce.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Oproti prvej Múmie je to neskutočne sklamanie. Všetko, čo robilo prvý remake Múmie dobrým je tu ako je u dvojek známe omnoho horšie, slabšie a tie efekty sú na svoj rozpočet nevyhovujúce (hlavne scéna s kráľom škorpiónom). Všetko je vlastne jedno veľké bizarné béčko. No je to lepšie ako originálne pokračovania Múmie z 50. rokov. 63% Známka: C+ ...Bolo zbytočné znovu zobúdzať Imotepa ,aby ho rázom zvona zabili...
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Mumie, první díl je pro mě takový pojem, který mě asi nikdy neomrzí. Brendan Fraser zde zahrál skvělý výkon a společně s Rachel Weisz nás doprovodí do tajů egyptských pyramid a nádherného příběhu se skvělou pointou naplněnou docela hezkým vtipem.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
7.5
Pokračování s více bojovníky na straně zla. Celý tento film byl super a dokonce ten konec se mi strašně líbil. Odkaz na Krále škorpióna. Brandon zahrál dobře a jeho synek by někdy neměl strkat nos tam kam nemá. Ovšem oproti předchozímu dílu mi tam nejspíše něco chybělo, co to bylo ovšem nevím , proto dávám o 5% méně než prvnímu dílu.
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Občas dost zamrzi to že se spousta věcí opakuje a tak ňák je vidět že se dostali tvůrci do uličky a nemůžou vymislet něco většího ale i tak se povedlo udělat skvěle zpracované pokračování ale samozřejmě to na jedničku nemá a je to vidět.
  • herci
  • efekty
  • nic nového
  • je vidět že se dostali tvůrco do slepé uličky