Bůh masakru

71%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Z Carnage jde každou vteřinou cítit,že se jedná o divadelní hru. Někomu to může vadit,ale mne rozhodně ne. Vynikající herecké obsazení a výborně napsané dialogy dělají z tohoto snímku mimořádnou podívanou u které se divák nebude ani chvíli nudit. Polanski se zde ukázal ve slušné formě a já jen uznale tleskám. PS: Navíc zde hraje můj oblíbenec John C. Reilly a opět dokázal,že je to herec mnoha tváří,který si zaslouží více velkých hereckých příležitostí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné divadelní představení, jak píší v komentářích i ostatní. Líbila se i proměna všech aktérů v průběhu času, jediný konstantní zůstala postava, kterou ztvárnil Christoph Waltz a přitom se mi nejvíc líbil.. Ženy hysterické, citově labilní, pánové v klidu, občas s nějakým tím cholerickým výstupem. Celkem ze života, jen tam chyběla na konci nějaká ta rána, která by v tak vypjaté situaci, kdy si vzájemně sprostě uráželi děti pravděpodobně v reálu přišla. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi zábavné a skvělé obsazené. Nehraje si to na novou Virginii Woolfovou, je to prostě legrace.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bůh Masakru se pořádně rozjíždí až když C. Reilly otevře skotskou a to už je prostě pozdě. Takové ne moc uvěřitelné tlachání 2 manželských párů, kde zaručeně pobaví Waltz se svým "walterem", ale jinak kromě pár vtipných hlášek to na mě působilo dost vyumělkovaně. Škoda takovéhle látky pro Mistra. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Film je ohňostroj dialogů. Slova prýští z herců jako o život, vše je v neustálém pohybu, včetně kamery, ale samozřejmě nikoli stylem Kobry 11 nebo neustálým přešvenkováním, takhle to má vypadat. Žádná upocená česká režie, kdy kamera zabírá pět minut potácejícího se opilého herce, přestože se už dávno mělo střihnout. Herci svým postavám vdechují život a přiznám se, že jsem po velmi dlouhé době zapomněl, že sleduji herce, ale měl jsem pocit, že sleduji skutečné postavy. To je pro mě asi největší poklona, která se dá hercům vůbec sdělit. A to jde samozřejmě za režisérem filmu. Polanského režie, v místech nádherně citující Alfreda Hitchcocka, je naprosto sebejistá a přitom netlačí na pilu.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Hodně životních pravd, hodně satiry, hodně hysterických dialogů, nějaký ten humor.... Skvělá divadelní hra.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Velmi zajímavé, úžasné herecké výkony! Akorát jsem z toho byla poněkud na nervy. A po tom zvracení na Kokoschku a rozbitých tulipánech jsem čekala, že z toho jejich krásného moderního bytu bude nakonec kůlnička na dříví jak v Patovi a Matovi. K tomu nakonec sice nedošlo, ačkoliv člověk neví, co všechno se tam ještě mohlo přihodit.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Roman Polanski se konečně oklepal ze všech těch tahanic se soudy, kvůli několik desítek let starému případu znásilnění a natočil tuhle skvělou zfilmovanou divadelní estrádu. Vynikající výběr hlavních postav, které se skvěle doplňují a dohromady předvádějí dokonalou four men show :D
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Bohužel jedna z těch nudnějších komedií. Oproti např. "Sandlerovkám" nehorázná nuda. Což se na druhou stranu dalo čekat. Milovníkům klasických amerických komedií na dokonalé odreagování skutečně nelze doporučit... 58%
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
Můj webinář, kterého už příště smažu z dotykového zařízení, mi právem tohle doporučil, ze záminkou, že lepší komornější herecký ansábl, v krásné cynické komedii ještě neviděl. Mno, řekl jsem si, já se cynikem taky rád nazývám. Jak já říkám, černý humor je jako dítě z Afghánistánu. Nemá hlavu, ani patu. "Tak se směle na to přeci musím podívat, ne?.." Tak, a teď milé děti, ukažte, co vidíte na téhle větě špatně, a proč? Ano, správně. Když někomu chcete doporučit tenhle film, stačí, že mu to úplně poserete větou, "je to dobrej film.." Herecký ansábl to sice byl, ale ještě jsem neviděl, jak moc násilně se dá obyčejná a nezajimavá hádka, roztáhnout jak anál tvého strejce, až do úmorných 75 minut!! Tohle je zločin proti přírodě! Kde se hrabe natahování Hobita s prodlouženou verzí. Tohle bylo doslova jako záhuba do Mordoru. Žbletli, šklepty, kecy a sračky, co ze svých úst výtahla Judie Foster, a ta Kate Winslet, kterou by ani jeden ledovec nedokazal sejmout její krysí ksichtík, tu byly nejvíc nafoukané, jak třešnová bublina, a ani jeden hruškovej koláč, (teda dort, dort přeci nemá kůrku), nezachrání ty uječené skřeky, a degredující monology. Waltz to sice (ne)zachraňoval, protože jsem mu jeho cynismus, prostě ani okem, ani svým třetím varlem, nevěřil. Nejvíc sympatický mi tu byl ten krásný syrský křeček, který byl taková sladká třešinka na dortu, a aspoň nějaké pozitivum, než to, že konečně to skončilo. Intelektuálové, co si tu otřeli mrdku z předkožky, která vám zbyla, příště si najměte nějakého mořeplavce, který by svojí kanoí, tu mrdku směle odplaval, já jsem v půlce cesty radši utopil. Měj se, ty proradný Webináři!