Bůh masakru

71%
Bůh masakru
Plakát traileru

Rvačka dvou dětí na hřišti. Nateklé rty, vyražené zuby… Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti.

Jedna z nejhranějších současných francouzských dramatiček Yasmina Reza se spojila se světoznámým režisérem Romanem Polanskim, aby svou hru převedla na stříbrné plátno. Snímek, který zahajoval filmový festival v Benátkách 2011, natočil Polanski půl roku po propuštění z domácího vězení ve Švýcarsku.




Recenze: Bůh masakru

Kinobox.cz
80%

Scénář je adaptací divadelní hry a film stojí převážně právě na dialozích. Za celých osmdesát minut se snad jednou na několik málo vteřin objeví scéna, kde nikdo nemluví. Nudit se ale i přesto rozhodně nebudete.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Z Carnage jde každou vteřinou cítit,že se jedná o divadelní hru. Někomu to může vadit,ale mne rozhodně ne. Vynikající herecké obsazení a výborně napsané dialogy dělají z tohoto snímku mimořádnou podívanou u které se divák nebude ani chvíli nudit. Polanski se zde ukázal ve slušné formě a já jen uznale tleskám. PS: Navíc zde hraje můj oblíbenec John C. Reilly a opět dokázal,že je to herec mnoha tváří,který si zaslouží více velkých hereckých příležitostí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkné divadelní představení, jak píší v komentářích i ostatní. Líbila se i proměna všech aktérů v průběhu času, jediný konstantní zůstala postava, kterou ztvárnil Christoph Waltz a přitom se mi nejvíc líbil.. Ženy hysterické, citově labilní, pánové v klidu, občas s nějakým tím cholerickým výstupem. Celkem ze života, jen tam chyběla na konci nějaká ta rána, která by v tak vypjaté situaci, kdy si vzájemně sprostě uráželi děti pravděpodobně v reálu přišla. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Velmi zábavné a skvělé obsazené. Nehraje si to na novou Virginii Woolfovou, je to prostě legrace.

Dodatečné informace

Původní název:
Carnage (více)
  • Francie Bůh masakru
  • Francie Carnage
Premiéra v ČR:
26. 1. 2012
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, Německo, Polsko, Španělsko, NSR
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
30,72 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Bůh masakru je dostupný s českým dabingem

Powered byJustWatch