Havran

64%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Pták v svém ebenovém zjevu ponoukal mne do úsměvu vážným, přísným chováním, jež bylo velmi vybrané - "ač ti lysá chochol v chůzi, jistě nejsi havran hrůzy, jenž se z podsvětního šera v bludné pouti namane - řekni mi své pravé jméno, plutonovský havrane!" - Havran děl: "Už víckrát ne." Miluji knižního Havrana a stejně tak jsem si zamiloval filmového Havrana!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Celovečerní Castle. Dražší a temnější, ale taky boužel vůbec ne napínavý (natož třeba vtipný).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Havran je profesionálně natočený snímek, je svižný, doslova ze staré školy a přestože se inspiruje nejmodernějšími trendy drsnějších horrorových podívaných je plný humoru a velmi slušných hereckých výkonů. John Cusack pro film zhubl 11 kilogramů, aby získal správný gotický romantický zjev. Podle jeho kolegů prý nevypadával z role ani po skončení natáčení. Navíc si důkladně prostudoval materiály, které jsou o slavném spisovateli známé a musím dodat, že se mi jeho kreace nesmírně líbila. Přestože je film fikcí, jedná se o fikci velmi chytrou a nebudete se u ní stydět tolik, jako třeba u Sherlocka Holmese, který je opravdu komercí pro nejširší masy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Jako krimi se to celkem povedlo. Zápletka je taky povedená. Film je velmi zajímavý a určitě upoutá pozornost.
Pas
Pas
6 225 bodů
9
Skvělé představení Johna Cusacka kterému neméně dobře sekunduje Luke Evans. Tvůrcům snímku se velmi věrně povedlo vytvořit ponurou atmosféru Bostonu první poloviny 19. století a to je základem úspěchu tohoto snímku. E.A. Poe je rovněž temný a ponurý jako místo kde žije , špinavé ulice ,stejně nečisté jako duše mnoha lidí které zná a s nimiž utápí život v alkoholu v zaplivaných krčmách. Má však svou lásku, krásnou dceru místního bosse , který ovšem Poem pohrdá a brání ji v kontaku s ním.. Mnohé se změní ve chvíli kdy je tato mladá žena unesena . Začíná boj s časem i vychytralým a zrůdným pachatelem .
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Pro povídky Edgara Allana Poea mám slabost, byť naštěstí ne takovou, jako jeho největší obdivovatel tak, jak je ztvárněný v tomto příběhu. John Cusack dokázal vtisknout spisovateli docela věrohodný výraz, takže mi zásadně nevadil ani stokrát obehraný motiv vražd podle předlohy. Přesto jsem očekávala vtáhnutí do děje poněkud intenzívnější a atmosféru trochu víc ponurou.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Takto mal vyzerať Sherlock Holmes.
Duffman97
Duffman97
1 611 bodů
8
Překvapivě solidní hororový thriller.John Cusack předvádí svůj standartní výkon který mi ale do historického hororu padne.Celý film vlastně hádáte kdo je vrah( podobně jak u Vřískotu) a do poslední chvíle jsem nevěděl kdo to je .Milé mrazivé překvapení.
Judinka
Judinka
627 bodů
7.5
Jako velká fanynka Edgara Alana Poa oceňuji především povedenou kompilaci jeho nejznámějších povídek. Film si zdařile drží svoji atmosféru až do samého konce, který nakonec vyznívá poměrně banálně, ale budiž. Rovněž je třeba ocenit výkon Johna Cusacka v hlavní roli, který mne po delší době přesvědčil o svých kvalitách.