60 sekund

72%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Dnes již celkem klasika, která ale postupem času působí více a více naivně a směšně. Spousta hollywooských klišé, pěkné tempo, krásná auta a průměrný scénář. Nicolase Cage mám prostě jeho svérázným projevem rád a tak si u mě vysloužil film pěkných 70% :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Remake snímku kaskadéra H.B. Halickiho ´Gone in 60 Seconds´ (1974) v produkci Jerryho Bruckheimera, což tentokrát znamená v ryze akční popkornové jízdě. Tradičně jednoduchý příběh ve zběsilém tempu nezatěžující zbytečnými dějovými odbočky. Takže opět krádež nemalého množství luxusních aut a pro diváky znající původní film hlavně automobilová honička. A ta tu samozřejmě je, dokonce tu původní v určitých chvílích citující, ale o nic výjimečného v žádném případě nejde. H.B. Halicki se ve svém snímku právě na automobilovou honičku zaměřil, tady je to už jen nutný dějový doplněk a tak je přirozeně daleko kratší a je to filmová honička v podstatě jako každá jiná. I ten děj je samozřejmě přizpůsoben na dnešní dobu. Na správný popkornový film má samozřejmě zajímavé postavy na to na obou stranách barikády. Suma sumárum. Jedná se o značně jednoduchou akční zábavu s rychlými luxusními auty obsahující patřičné hlášky, vtípky a patřičný tah na branku. Pro zajímavost, námětově lze doporučit také snímek Západního Německa ´Únos aut´ (1980), který svou kvalitou nestárne, jen je tradičně pozapomenutý.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Kip Raines by se rád vyrovnal svému bráchovi Memphisovi, který jako zloděj aut udělal slušnou kariéru a tak vezme s kámošema fušku, kterou nezvládne. Jenže to nezajímá ani poldy ani gangstery. A tak mu bude muset chránit kejhák jeho brácha Memphis se starou partou a bývalou přítelkyní. Typický letní blockbuster šitý na míru současnému publiku sází na hvězdy v hlavních rolích a nejnovější modely vozů. Paradoxně právě tato nenáročnost z něj udělala do značné míry velice populární film.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Už hóódně dávno neplatí, že film s Nicem Cagem rovná se dobrý film, a už také téměř vyčpěly ty časy, kdy byly podobné, poctivě natočené akční nářezy daleko populárnější než romantický párek "exbradavických" upírů. 60 sekund má jednak tu výhodu, že se stále řadí do zlaté éry Cageovy filmografie, a jednak se může chlubit opravdu poctivým, maximálně přímočarým a neméně zábavným zpracováním, kterým rejža v podstatě dostál svému závodnickému příjmení. To pak filmu každý rád odpustí i to, že dělá národní hrdiny ze zlodějů drahých aut a že chatrný scénář je naprosto bez emocí a bohužel i bez větší nadsázky. A navíc je tu ještě Angelina Jolie, která je i s netradičním severským účesem tak moc sexy, že kvalitnější palivo si pro jízdu podobného ražení ani vybrat nelze. Pro mě lepší než přestylizovaná jednička Rychle a zběsile..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5
Koukatelný akční film, který se točí kolem aut. Škoda jen že jde dokola jen o loupeže. Jelikož se ve filmu objevila má láska Ford Shelby Eleanor dávám zlatou střední cestu.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Příjemný film, ale přepálený úkol jsem si holt tak nevychutnal, když vše bylo tak rychlé, jen aby si odškrtli jméno na tabuli. A proč kradli tyhle auta? Vždyť zadání znělo 50 aut, nic víc tedy žádné upřesnění, které značky. Velmi zajímavé obsazení. 60%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
Nadupaný káry+Cage+Jolie=POPKORN
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Kdyby tahle parta kradla měděné kabely a prodávala je do sběrny barevných kovů, byl by to jasný aspirant na odpad. Vzhledem k luxusním kárám a sexy Jolie však budu shovívavý. Umí Cage v posledních 10 letech něco jiného než měnit účes a poulit oči?
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
pěkný film, jen tak troch nedodělaný...
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Špatný zmražený scénář co se nikdy neroztaje,za to akce co se nikdy nezastavý !