Hurikán v ringu

73%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Příběh Rubina "Hurricana" Cartera, boxera nespravedlivě odsouzeného za vraždu. Byť k tomu název snímku evokuje, nejedná se o boxerský film, ale ryze vězeňský. je to film o nenávisti, rasismu, nespravedlnosti a přesvědčenější. V podstatě se poukazuje na temnou dobu Ameriky, kdy afroameričan neměl zastání ani u nejvyšších úřadů. ale doba pokročila a objevili se lidé, kteří se rozhodli  bez bázně a hany za něj bojovat a usilovat o propuštění. další příběh na základě skutečné události, takže jako obvykle na samém konci snímku uvidíme skutečného Rubina Cartera. Je to dobře a dá se říci že dokonce inteligentně napsané, krásně natočené a přesvědčivě zahrané. Jenže to by nebylo, aby i tento film neměl u určitých lidí problém. Opravdu došlo k předpojatosti vyznění snímku, což způsobilo přehlížení zásadních faktů a fikcializaci určitých lidí? To vědí snad je Američané sami. Pro nás je to drama vkusné, vytříbené temným osudem a boje za spravedlnost. Denzel Washington pojal postavu doslova čítankově. Jakoby do postavy dal kus sebe. Vcelku napínavý snímek sází na na citový dojem k lepšímu uchopení nespravedlivého systému moci. Krutost a apatie amerického soudního systému v této podobě je až hrozivý, neboť je vidět, jak málo stačilo, aby došlo  nejhoršímu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Velice silný příběh Rubina Cartera v podání jako vždy skvělého Washingtona. A zároveň další políček americké justici 60. let, která úspěšné černochy v téhle době opravdu nemusela....7,5/10
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Ne moc typickej boxerskej film, ale i tak jeden z nejlepších co jsem viděl a to se dokonce i stalo hmm. Celých 145 minut jsem zíral a nechápal z té nespravedlnosti a rasismu vůči "hurikánu". Hodně filmu přidává bezkonkurenční umění v podání jednoho z nejlepších herců Holywoodu Denzel Washington, kterej je můj oblíbenec, a i kdyby nebyl tento film je špička ve svém žánru.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Hurikánův příběh je pěkně zfilmovaný životopis boxera. V hlavní roli úžasně zářil Denzel Washington a film měl hezký hudební podtext. U filmu jsem se bavil mnohem více než u Zuřícího býka... takže děkuji za natočení kvalitního filmu!