Kluci nepláčou

78%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
LGBT film, který byl natočen ještě v době, kdy to nebyl módní trend.. kéž by takto vypadaly dnešní filmy. Je to nenásilné, uvěřitelné a natočeno je to relativně syrově. Zajímavý příběh, dobré herecké výkony.. příběh si mě získal a bavil mě od začátku do konce.. 80%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Průserář(ka) Brandon konečně najde to, co hledá (partu kámošů, kteří ho berou + vysněnou dívku), ale je jen otázkou času, kdy ho dostihne to, kým je. Drsný příběh, který v druhé půlce neskutečně graduje, nabízí mimo jiné taky jeden z nejpřesvědčivějších ženských herecký výkonů, jaký jsem kdy viděl. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Kluci nepláčou nejsou jednoduchým filmem. Nejsou filmem, který by byl vhodný na jedno zběžné puštění k ukrácení dlouhé chvíle a v žádném případě nejsou filmem vhodným pro mladistvé, i když by jim měl být určený především. Nejsou filmem o sexuálních zvrhlících ani o heroizování nešťastných zmatených jedinců. Jsou v prvé řadě filmem o hledání sebe sama a správného místa na zemi. Kdo jsem, co chci udělat a proč jsou jistě otázky, které si klade každý jedinec. Brandon Teena si takové otázky položil, zodpověděl a jeho rozhodnutí znamenalo jeho zkázu. I v tom vidím obrovské poselství tohoto filmu.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Hilary Swank je opravdu neskutečná a já jsem po celou dobu nemohl uvěřit, že herečka s tak silným osobním kouzlem dokázala tak věrohodně ztvárnit kluka. Ale jak excelují ona a Chloe Sevigny před kamerou, tak Kimberley Peirce za ní poněkud tápe. Příběh má sice silnou myšlenku a jeho nepříjemná atmosféra se bez problémů zadere hluboko pod kůži, ale ty dvě hodiny se přesto strašlivě táhnou a většina postav je vykreslena takovým způsobem, že si k nim divák jen těžko vytváří nějaký kladný vztah. Já jsem měl po skončení takový rozpačitý pocit, že to celé bylo opravdu jen o Hilary Swank s jejím krátkým sestřihem, kteří si společně rázně kráčely pro zaslouženého Oscara, a že zbytek snímku se mi už teď ztrácí v nejasném mlžném oparu.
hrumsrt
hrumsrt
9 329 bodů
7
Před dvaceti lety jsme na to nebyli připraveni a pořád velká část společnosti by s tím měla problém i dnes. Že se někdo cítí tak nebo tak, co je na tom, co je komu do toho. Pokud se bude jedinec cítit lépe, měli bychom ho jen podpořit... Viděl jsem Hilary Swank už v několika filmech a i když to není první kousek, kde je nějakým způsobem potlačena její ženská stránka (Million Dollar Baby?), tak tady vypadá vážně divně a ty mužský prvky v těch lícních kostech holt jsou. Vážně v čem se tohle liší od Elliota Page... Samozřejmě může být pro někoho problém od začátku věřit, že v ní všichni hned nepoznají holku, nicméně to se na to díváme my jako ti, co tu Hilary už odněkud poznáme.. Ačkoli nejsem tak spokojený s plynulostí příběhu, který má poměrně jasně rozdané karty a divák docela tuší, kudy že se bude ubírat, tak přesto je ve svém závěru silný.. V první půli nejsem schopný se s postavou Brandona spojit a postrádám tam emoce, ale zase v druhé půli to už jsou jen emoce, a to docela bolestivé.. Přál bych si více z té hezké stránky mince, kdy spolu "holky" tráví čas.. Není to vyloženě poutavý snímek, ale téma s jakým přichází tu být musí. Buď nejste schopní to téma pochopit, a tak jste v některých dnešních otázkách asi úplně ztracení, anebo musíte, jako já, přiklepnout filmu nadčasovost... Že pak klasicky za tohle dostane Hillary Swank Oscara je sice hezký, ale ona jen sklízí dobře napsaný příběh a za mě to není tolik fér.. Jednoznačně snímek k zamyšlení, který navždy budiž připomínkou, že gender je více než pohlaví! 75%
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
10
u toho filmu nejde nebrečet. Velmi silný film popisujicí příběh FtM.