Insider: Muž, který věděl příliš mnoho

75%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Russel Crowe, Al Pacino.. pravdivý příběh, to znělo lákavě a film jsem si s nadšením pustil. Jenže mi zůstala trpká chuť na jazyku. Film je ucouraný, roztahaný a chtělo to zkrátit a přidat na intenzitě. Russel Crowe nevýrazný, protože hrál v podstatě polovičního autistu a neměl možnost se rozjet. Skvělý byl hlavně výkon Al Pacina. Za mě jen mírně nadprůměrný snímek
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jeffrey Wigand pracoval pro tabákovou firmu Brown a Williamson a jeho zaměstnavatelé mu dali zlatého padáka. Jenže Jeffrey zná spoustu interních informací, které si nechce nechat pro sebe. K tomu aby je řekl na veřejnosti ho přesvědčil muž zvaný Lowell Bergman, producent pořadu 60 minut, který se zabývá investigativní žurnalistikou a který Američané sledují již od roku 1968. To co však bude následovat nebude procházka růžovým sadem. Dnes už víme, že tabákové společnosti v důsledku těchto informací zaplatili již 246 miliard dolarů. Režisér Michael Mann je jeden z nejlepších amerických režisérů a s přibývajícími filmy se jejich kvalita dokonce zvyšuje. Film Insider byl jeden z nejžhavějších kandidátů na Oskara toho roku. I přes jako obvykle mimořádně dlouhou stopáž vznikl kompaktní a napínavý film se skvělými hereckými výkony Al Pacina a Russela Crowea.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Bezesporu atraktivní téma jedné pravdivé události se díky výtečné Spinottiho kameře stává skoro dokumentárním pohledem do jedné velké aféry, v jejímž středu se výrazně otáčí figury. Je proto skoro neuvěřitelné, jak Mann testuje diváka tím, že mu nabízí hollywoodský materiál v "nehollywoodském kabátě". Střih jde proti očekávání, kamera evokuje prostředí na dosah ruky a ke konci z jedné hlavní hvězdy přepíná na druhou, čím prakticky vypráví úplně nový film. Ten koncept je atraktivní, neotřelý a pro látku užitečný. Pro řadového diváka však možná zbytečně chaotický, možná i profesionálně odfláknutý, čeká-li někdo něco jiného. Insider totiž mate tělem, protože je přesně tím, čím chtěl být, ale nemusí být tím, čím ho chtěli mít jiný. Ukázkový film ke studování, či debatě.
Pas
Pas
6 225 bodů
3
Stručně řečeno, kdyby se tento snímek nechlubil titulkem "dle skutečných událostí", asi bych to již v polovině utnul. Příběh je sice velice pestrý a zajímavý, ale šťáva z něj vyprchá v prvních 30 minutách a dál se už jen odehrává to, co si myslíte, že se odehraje. Herecké výkony byly působivé, výkon R. Crowa mi zde splýval s výkonem v čisté duši. Celkově bych to zhodnotil jako snímek ničím nepřekvapující.
Floridsky
4 376 bodů
10
Působivý thriller. Nečekal jsem, že mě svým tématem zaujme, ale stalo se a dal jsem mu plný počet! Herci jsou výborní - Russell by si zasloužil Oscara. Některé scény jsou tak napjaté a atmosférické, že máte pocit, jako byste byli v jeho kůži. Vše podtrhnuto výbornou kamerou. Jen bych to zkrátil, aspoň o 20 minut.
65David21
65David21
1 687 bodů
8
Z Insidera mám smíšené pocity. Film má sice atraktivní příběh, ale nějak hrozně špatně ho převypravuje. Chybělo tomu tempo a bylo to zbytečně hodně roztahané. Nejsympatičtější věcí na celém tomto počinu zůstávají tím případě výkony Russela Crowea a především Al Pacina, který tu zahrál opravdu skvěle. Nakonec mám spis pocit zklamání, protože poutavý příběh dle skutečné události s již zmiňovanými dvěma herci byl hodně lákavý. 75%