Americká krása

85%
Americká krása
Plakát traileru
Film Americká krása (American Beauty) je držitelem Oscara za nejlepší film roku. Zhruba kolem 40. roku života se obvykle u mužského jedince dostaví jistá krize, obecně nazývaná krizí středního věku. Člověku se nic nedaří, s nikým si nerozumí, okolí je jen pro smích, pociťuje příznaky stárnutí a není spokojený naprosto s ničím. A zrovna v takovémto stadiu se nachází Lester Burnham. Ať dělá, co dělá, všechno je špatně, pro manželku Carolyn je jen obtížným hmyzem a pubertální dcera Jane ho prostě nenávidí a považuje za neskonale trapného páprdu. Jak z toho ven?



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Zajímavá sonda do života čtyřicátníka. S letošním ožehavým tématem - sexuálním obtěžováním tento snímek dostává v mých očích zajímavý náhled. To jsem,ale odbočil. Samozřejmě,že po herecké stránce není co vytknout. Spacey výborný a to samé platí i pro Coopera ve vedlejší roli.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8
Tomuto se dá říkat drama i komedie. To co se dnes točí u nás pod stejným žánrem je urážka. Děj se pomalu vyvíjí do skvělého závěru. Skvěle natočeno, pamatuji si ten pocit, když jsem viděl film poprvé, teď už to tak nežeru. Ale právě proto, že ve mě film zanechal nějakou stopu dávám 80%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Velmi působivé emocionální dílo o podstatě života a jeho přehodnocení. Už na začátku se dozvíme, že někdo zemře, ale to nám muže být vcelku jedno. Ten někdo má setsakramentský problém. Najednou ho všechno přestane bavit. Kdo by to neznal. Kdo by nikdy v životě neměl chuť se vším praštit a začít jinak. Hrdina tohoto příběhu hodí svůj život na jinou kolej a jeho žena společně s dcerou se jeho novým stylem žití nestačí divit. On je spokojený a užívá si to, ale ostatní jakoby náhle byli nějak divný. Neodvratný konec se blíží, ale kdo zůstane na tom nejlépe? Nádherné vyprávění podpořené výbornou kamerou a úchvatnou hudbou. Velmi ceněné dílo nejen kvůli své myšlence a její podstatě. Tohle se prostě musí vidět.


Dodatečné informace

Původní název:
American Beauty (více)
  • USA Americká krása
  • USA American Beauty
  • USA Americka lepota
  • USA Amerikai szépség
  • USA Amerikan güzeli
  • USA Beauté américaine
  • USA Beleza Americana
  • USA Belleza americana
  • USA Красота по-американски
Premiéra v ČR:
17. 2. 2000
Země původu:
USA
Čeština:
Americká krása je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch