Pláž

69%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Pláž je pro mne nejslabším filmem od Dannyho Boyle. No,když vezmu v potaz,že mu dávám 75%,tak to zas tak zlé asi nebude. Není to tím,že by mne Pláž nebavila,jen mě prostě vůbec neoslovila. Krásné prostředí,výborní herci a precizní režie,ale zanechaný dojem nula.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nenáviděný film Dannyho Boylea mě nijak neurazil, nijak nezaujal a jsem rád, že jsem ho viděl. Slovní spojení "neurážlivý průměr" tak nabývá nových rozměrů...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Americký ,,baťůžkář“ Richard je zkouřený v hotelovém pokoji v Bangkoku. Seznámí se tam s podivínem Daffym a dvojící nových francouzských přátel Ettiénem a Francoisem. Daffy mu předá mapu k ráji, ale než stačí cokoliv konkrétního říct, tak si radši přetne žíly. Trojice se vydá do ráje, do míst, kde žije zvláštní kamarádská komunita, která vlastně až tak kamarádská není. Di Capriův projekt po Titanicu byl sledován médii, která tomuto zajímavému dílku dost uškodila. Obsazení superhvězdy, ale hlavně kvalitního herce do role Richarda bylo šťastnou volbou. Film má zajímavou obrazovou stránku, kterou zachytil zkušený Darius Khondji, ale i zvláštní vizuální styl Dannyho Boyela. Celkově se jedná o zajímavý film, kterému se uznání dostane až za několik let.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Boyle je jistě vypravěčský inovátor, na jím vytvářené obrázky a scenérie se krásně kouká a dokáže vnést kreativitu i do pubertálního filmového tripu na tropický ostrov plný trávy a nadržených žen. Pokud se bavíme jen o režii, originálním námětu a vynikajícím soundtracku, nikdo se nemůže nad kultovním statutem Pláže příliš podivovat, jestliže ale chceme brát v potaz i vývoj děje, jeho gradaci, emocionální či psychologickou hloubku nebo z něj plynoucí myšlenky, není tenhle exotický úlet vůbec ničím výjimečný. DiCapriova postava, která má být centrem vyprávění, je prazvláštně napsaná, její motivace se postupně stávají nesrozumitelnými, její vnitřní konflikt je zažehnut během několika okamžiků, a přestože veškeré problémy jdou na její vrub, jakoby to v konečném součtu ani nikomu moc nevadilo.... Zábavné dílko, ale ambice byly očividně mnohem výše.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Bezva Trip se Super luxusní hudbou
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Je tam krásná příroda a mladý a krásný Leonardo DiCaprio. Jinak na tento film nebudu mít ty nejkrásnější vzpomínky. Začátek se mi líbí, ale pak už to nestojí za nic. Ještě ukrývání v marihuanovém poli a scény se žralokem mě držely při vědomí, pak už jsem se však jenom bránila usnutí. Za zmínku snad stojí jenom kamera. Proto nedávám nějakých 20%, ale 50. Scénář je neskutečně ubohý. Mimochodem sám režisér Danny Boyle přiznal, že s konečnou podobou filmu není spokojený. Hlavně ho prý mrzelo, že mu ani jedna postava nebyla sympatická. Tak to jsme dva! :-)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Mám pro tenhle film zkrátka slabost. Přijde mi hodně originální ze strany námětu, hledání ráje a poté vyhnání z ráje. Skvělé a co tomuhle filmu dodává hodně je skvěle a přesně vybraný soundtrack, a samozřejmě Leonardo Dicaprio, kterej je, byl a bude jeden z největších talentů a rozhodně jeden z nejlepších herců co v Holywoodu jsou k mání.
Cettlovka
5 032 bodů
9.5
Moc pěkný film a hlavně soundtrack.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
tak tenhle film mě naprosto dostal. Nádherné zpracování, skvělá režie, dokonalé ztvárnění Leonardem di Capriem. Skvělý film, na který se dokáži podívat kdykoliv a kdekoliv.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Tohle byl zřejmě první film, po jehož shlédnutí jsem byla tehdy před lety ochotná uznat, že Leonardo DiCaprio není jen přeceňovaná rychlokvaška. Ona dobrá je už předloha, a když se jí chopí někdo jako Danny Boyle, je z poloviny vyhráno. Některé věci mě prostě dostaly, i když obecně pro mě zřejmě půvab thajského baťůžkaření asi vždycky zůstaně nepochopitelný. Třeba Tilda Swinton jako Sal a Robert Carlyle jako Daffy. Nebo to Richardovo plížení se kolem políček s marihuanou ve stylu videohry. Nebo skvělý soundtrack. Nebo odklizení umírajícího kamaráda do dostatečné vzdálenosti tak, aby na něj nebylo vidět a nebyl ani slyšet. Protože to by přece mohlo narušit ten plážový ráj. Ten film má něco do sebe.