Narušení

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další rest z mládí, kolem kterého jsem chodil často ve videopůjčovně. Zajímavá autobiografie, ale člověka po všech těch filmech z léčeben už máloco překvapí. Tady mi navíc chyběla nějaká ta kulervoucí scéna, která by mě fakt zapíchla do křesla a nedělala z Narušení film na nedělní odpo pro celou rodinu. Ještěže ta Angie byla vážně boží, její Lisa si celý film krade pro sebe.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Angelina Jolie - tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Takové ženské Formanovo kukaččí hnízdo!!
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Film celé dvě hodiny balancuje mezi odpadem a 4mi hvězdami. Jak je to možný? Protože pořád vidíte podobnost s tunou dalších dramat na tohle téma. Od Přeletu nad kukaččím hnízdem po Svět podle Prota. Narušení ale něco chybí. Takový ten impuls který by člověka dokázal uvrtat do děje. Něco co dokáže člověka skutečně na ty dvě hodiny zabavit. Za Jolie možná ještě přidám další hvězdu, protože nebýt jí tak by film v podstatě neměl absolutně žádný trumf. Celkově buď 3+ nebo 4- (dle libosti). 65%
Jamie76
Jamie76
4 268 bodů
6.5
Vlastně se mi to nelíbilo. Často nuda, spousta keců, často říkají a dělají takové hovadiny. A občas když už to vypadá, že ten film bude dobrý, tak to jde zase do pr... Docela dobrá hudba... A nechápu za co dostala Angelina Jolie toho Oscara, přišlo mi, že tam hrála prakticky samu sebe, jestli si tam někdo nějakou cenu zasloužil, tak možna Whoopi Goldberg
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
9
And my favorite part it has a sign right outside that says, "If you lived here, you'd be home now". Co s tebou, když jsi na hraně dospělosti a neseš sebou břímě jménem zodpovědnost? Middle-age lidé by se nám takovým asi dnes už vysmáli. Ale věřím, že si procházeli tisíckrát něčím podobným. Ne každý tak intenzivně, ale ten přesah tohoto filmu je v jádru naprosto jednoduchý pro pochopení. Susann zkrátka pošlou rodiče k psychiatrovi a ten ji okamžitě doporučí léčebnu, což je možná až AMBIVALENTNÍ k jejímu psychickému postoji a myšlenkám. Ale proč vlastně ne, zkrátka si tam lehneš, přiznáš se a budeš zachráněná. Kolem je spoustu dalších, kteří mají sice jiné problémy a podstatně horší, ale proč se na ně nenapojit a přiznat si psychickou poruchu, která u mladých dívek zažívá rozmach, protože se objevuje nejen v kultuře, ale i v bodě polehčujících okolností a je to paradoxně záchranný kruh, tedy alespoň dočasně. Příběh Susann je tedy postavený na takových typičtějších základech, ale to vůbec nevadí. Její myšlenkové pochody jsou pompéznějšího rázu a dokážou zapadat v tak neklidném prostředí, obklopeném popálenou tváří, chladným srdcem a lhářkou. Zároveň se vytváří závislost na takovém friendshipu a polemizuje se nad otázkami, jestli taková léčba není dobrou naukou pro život. Nakonec dojde ale k jistému prozření a všechny ty události které k tomu vedly byly brilantní. Scéna v cukrárně neboli "don´t point your finger to crazy ppl" , či kytarová scéna u samotky Polly, kdy Susann s Daisy začnou zpívat "When you're alone, and life is making you lonely. You can always go Downtown" a dalších spousty, kdy ty dialogy jsou neskutečné a ta chemie, která postupně graduje mezi hlavními postavami, samozřejmě jedna z nejlepších rolí od Angeliny, která byla oceněna oprávněně soškou a postupné změny nálad a poloh Winony Ryder, na to se kouká krásně, ten film miluju a budu se na něj dívat možná do konce života a nebo možná jen do prozření, kdy už to nebude tak moc osobní. V léčebně jsem ale ještě neskončil .
Zoe34
50 bodů
10
Herecký výkon Angeliny Jolie je dechberoucí. Krásná Winona Ryder taky skvěle zvládla svou roli. Skvělý film, skvělé obsazení. Rozhodně to není ztráta času.