Narušení

73%
Narušení

Píše se rok 1967 a sedmnáctiletá Susanna Kaysenová je stejná jako mnoho jejích vrstevníků zmatená, nejistá a snaží se najít smysl v tom rychle se měnícím světě kolem sebe. Po (rodiči sjednané) návštěvě psychiatra se od něj ovšem dozví, že její chování se jmenuje nerozpoznatelné narušení osobnosti, projevované nejistotou o vlastní osobnost, dlouhodobých záměrech, výběru přátel a nejasným žebříčkem hodnot- a je okamžitě umístěna do psychiatrické léčebny. Tady Susanna poznává Lisu, Daisy, Georginu, Polly a Janet pestrou skupinu mladých žen. Stanou se jejími nejlepšími přítelkyněmi a pomohou jí najít cestu k někomu, koho už dávno ztratila k sobě samé.




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další rest z mládí, kolem kterého jsem chodil často ve videopůjčovně. Zajímavá autobiografie, ale člověka po všech těch filmech z léčeben už máloco překvapí. Tady mi navíc chyběla nějaká ta kulervoucí scéna, která by mě fakt zapíchla do křesla a nedělala z Narušení film na nedělní odpo pro celou rodinu. Ještěže ta Angie byla vážně boží, její Lisa si celý film krade pro sebe.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Angelina Jolie - tak zní jediný pádný důvod, proč jsem si snímek vůbec pouštěl a zároveň proč jsem od něj odcházel tak spokojený. Ta ženská to prostě má v sobě a zde se herecky vydala takovým způsobem, že pozvedá celý film jak emocionálně, tak i kvalitativně na mnohem vyšší úroveň. Pochvalu si ale určitě zaslouží i Winona, která hlavní roli unesla statečně a vzhledem ke svému talentu předvedla také výkon hodný obdivu. Ono je to vůbec celé postavené hlavně na hercích, čímž rozhodně nechci říci, že by to byl nějak špatný a nezajímavý film, ale zkrátka jak z Přeletu udělali herci filmový fenomén a legendu, tak Narušení se hlavně zásluhou věrohodných hereček stalo tak působivým dramatem, navíc ještě s oscarovým závojem. Na to, že jsem kromě Angeliny vážně nic dalšího neočekával, musím nakonec před kvalitami snímku uznale smeknout.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Takové ženské Formanovo kukaččí hnízdo!!

Dodatečné informace

Původní název:
Girl, Interrupted (více)
  • USA Narušení
  • USA Girl, Interrupted
  • USA Narušenie
Premiéra v ČR:
16. 3. 2000
Země původu:
USA, Německo
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
48,35 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Narušení je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch