Resident Evil: Odveta

55%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Slušný akční úvod, další a další zpomalené záběry, které sice působí efektně, ale brzy se omrzí. Scénář mi přijde dosti bezradný a je to taková zplácanina ze všech předchozích dílů. Na Resident Evil se mi ale prostě nedívá vůbec špatně.. 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Tradičně snímek navazuje na ten předchozí a snaží se navodit herní atmosféru novým herním dějstvím. Takže opět o nějakém plnohodnotném a plynulém příběhu nemůže být řeč. A povedlo se? Co se týče postupu skupinky z jednoho místa na druhý a nutnosti stále čelit útokům zombie ano. Paul W. S. Anderson především klade důraz na efektivitu soubojů podpořených 3D, a je na co se dívat. Divák si během takových scén může představovat, jak se snaží s ovladačem v ruce a ovládáním Alice přemoci nepřítele. Herní kýč tohoto filmu je tedy předností a podle toho to také vypadá. Avšak jelikož se jedná už o pátý film v sérii, nabývá to bohužel již pocitu divácké přesycenosti. On ten herní koncept je přece jen jak přes kopírák, takže se v podstatě mění pouze prostředí a dle toho, kromě Alice, také postavy a to je víceméně vše. I když tentokrát návrat Rain Ocamp, v podání Michelle Rodriguez, není špatnou franšízou. Buď ja buď, Paul W. S. Anderson by měl začít myslet na důstojné ukončení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Moc už si předešlé díly RE nevybavím (to asi taky svědčí o kvalitě těch filmů), takže ten úvodní rekap jsem celkem přivítal. Ale tady klady končí. Jestli někomu stojí za to dát 200,-. aby viděl Millu v těsném oblečku, budiž - ale nemění to nic na tom, že tohle je neskutečná slátanina. Která vážně (jak napsal Cervenak) vykrádá Vetřelce, Úsvit mrtvých i sebe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Tak na úvod: Úvod se záběry pozpátku jsou myslím zbytečné a trochu se sem asi nehodí. Jinak akce vedle akce, až na mě působí spíše jako čistě akční nálož, kde se stále jen střílí. Divák je pak z toho až otupělý. Těch zombie by se mohli objevovat častěji, byli snad odstrčeny do pozadí? Film už snad nemá co nabídnout a děj doplňuje (opět) zpomalenými záběry. Avšak mě se to líbilo. Vychutnal jsem si bojové akce, obzvlášť s těmi oblíbenými vazouny se sekerami. Pochválit lze snad jen zmiňovanou akci.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
4.5
JE to v každém případě lepší, než předchozí díl. Ale tuhle metu překonat, to rozhodně nebyla olympijská disciplína. Polepšil si soundtrack, výborné je vybrané prostředí (tím si Anderson šikovně otevřel možnosti) a prvních 15 minut je takřka excelentních. Jenže pak už vše jede v kolejích minulého dílu. Scénář servíruje jednu pitomost za druhou a (nemusíte být hnidopich, aby vás ty koniny praštily do očí) a zpomalovačky se rychle zají. Znovu je jich moc, aniž by měly opravdový smysl (bolestné je to hlavně ve finální bitvě). Návrat starých známých fajn, nové postavy k ničemu (Bingbing Li je nicméně zatraceně hot) a Milla neskutečně asexuální. Kam se v upnutém oblečku hrabe na Kate Beckinsale. Ve výsledku jednoznačně lepší než čtyřka, ale pořád o značný kus za původní trilogií. Ale když už nic, na tohle se aspoň „dalo dívat“.
kedl
kedl
6 380 bodů
3
Já jen doufám, že tohle byl poslední díl, Milu mám docela rád, ale takhle NE! trojka nejlepší!!
Toren
Toren
5 165 bodů
2
2/10. Chujovina na entou. Už úvodní slow-motion akce je totálně k smíchu a vám je okamžitě jasný, že tohle je nové dno, kdysi alespoň průměrné a zábavné série.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Tak co na tohle říct, sice jsme zavření v bunkru, ale aspoň se snaží udělat různorodost všemožných replik měst. od Tokia, NY až po Moskvu. Dokonce se nám tady nebojí vrátit postavy z prvních filmů, které už zemřeli. takže navrátilci a postavy ke kterým se namísto sourozenců Redfieldových představí Ada Wong a Leon Kennedy prostě nemůže zachránit film, který se tentokrát spíše snaží jít po penězích a výdělku, než se trochu zaměřit na propracovanější příběh. Jediné co oceňuju je aspoň lehce přímé napojení s předchozím dílem, jenže vůbec nevíme co se stalo s K-mart, Redfieldovými a to je zkrátka špatně. Tato série prostě přivede postavy a stejně rychle je vystrnadí a bez nějakého vysvětlení a když jí potom třeba vrátí, je vám jedno jestli se jí něco stane.
bidlobox
3 802 bodů
Tahle série jde zatím mimo mne, její pokračování mne nechávají chladným (snad neumrznu).
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Předešlou trilogii už následující díly těžko předčí, ale přeci jenom Retribution bylo lepší jak Afterlife, místy mi to přišlo trochu přehnané a akce střídala akci, což by se zdálo být dobré, ale tady trochu unavující. Jinak si myslím, že prostředí a vizuální efekty byly na jedničku! Návrat starých herců mě potěšil. Celkově jsem spokojen a jsem zvědav kolik dílů ještě bude. 80%