15 minut

63%
15 minut

Akční thriller ze současného New Yorku s první hollywoodskou rolí Karla Rodena, který je zde protihráčem takové star, jakou je Robert De Niro. Emil a Oleg se vracejí do New Yorku pro svůj podíl z dávné loupeže. Když zjistí, že peníze jsou už dávno pryč, vezmou věc do svých rukou - jejich kumpán za to zaplatí životem. Případ dostane do rukou detektiv Eddie Flemming. Je zděšen způsobem, jakým byla vražda provedena, a faktem, že se zločinci snažili vše zamaskovat obrovským požárem. Spolu se svým kolegou se pouští do složitého vyšetřování - nejdříve však musí najít klíčovou svědkyni, mladou dívku, které se podařilo uprchnout z bytu těsně před vraždou... Ve dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se Flemming pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o ni mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem nesmlouvavější a záhy se roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se ale může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dost inteligentní na to, aby předstíral blázna...




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
15 minut je takový průměrný krimi Thriller s dobrým De Nirem a hlavně geniálně šíleným Karlem Rodenem. Hlavně kvůli němu půjdu s hodnocením podstatně výše než bych hodnotil normálně. Takto se uvést v Hollywoodu a navíc si trošku zamučit De Nira to je prostě paráda.
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Thriller docela povedený, tolik bodů mu dávám, obávám se, pouze kvůli skvělému Karlu Rodenovi.
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Perfektní trihller s vynikajicím Karlem Rodenem.Člověk s ním tak soucítil, že mu dokonce fandil a v závěru když ho AMERIČTÍ policisté zastřeli v pozadí se sochou svobody to bylo opravdu přehnané.....Prostě američani si se všema a se vším poradí a běda takovejmhle čechům a rusákům co přijeli do ameriky dělat bordel !!! :)

Dodatečné informace

Původní název:
15 Minutes (více)
  • USA 15 minut
  • USA 15 Minutes
  • USA 15 minút
Premiéra v ČR:
26. 7. 2001
Země původu:
USA, Německo
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
56,36 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění