Klub rváčů

88%
Klub rváčů
Klub rváčů (Fight Club) je americký kultovní thriller. Když nemůžete půl roku usnout, celý okolní svět vám začne připadat jako nekonečný sen. Všechno kolem vás je nedokonalou xeroxovou kopií sebe sama. Chodíte do práce, díváte se na televizi a jste vděčni za to, když občas ztratíte vědomí a nevíte o světě. Lidí s podobnými problémy moc není, ale mladý úspěšný úředník, který si říká Jack, je jedním z nich. Má slušnou práci, vydělává slušné peníze, ale trpí nejtěžší formou nespavosti. Na služební cestě se Jack seznámí s Tylerem Durdenem, který mu nabídne příbytek pod podmínkou, že mu vrazí pořádnou ránu. Tato "výměna názorů" se oběma zalíbí a brzy vznikne první Klub rváčů. Místo, kde můžou mladí muži, znechucení světem, odložit své starosti a stát se na pár minut zvířaty.



Recenze: Klub rváčů

Kinobox.cz
90%

Samozřejmě, nepokládám tento film za geniální jen proto, že obsahuje různé drobné vychytávky. Funguje v něm všechno: herecké výkony, audiovizuální složka, scénář a především Fincherova obsesivně perfekcionistická režie, které se skvěle daří zakrýt jisté slabiny scénáře.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
10
Srdce plesá radostí. Mí dva nej nej nej se sešli ve společném bijáku a vznikl z toho jeden z nejlepších filmů všech dob. Brad a Edward předvedli herecký koncert,který každou vteřinou přidává na intenzitě. O tomto filmu bych mohl psát hodiny a hodiny a stejně by to nebralo konce.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Kultovní snímek jeden z nejlepších výkonů Brada Pitta. Edward Norotn ale také skvělý. Příběh je jedinečný a ani chvíli jsem se nenudil. Příběh dvou mladíků, kteří žijí dva životy, jeden obyčejný a druhým si vlévají adrenalin do žil. Velká drsná paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Fight Club ve mně roste, což jsem vůbec nečekal. Co byla dřív cool kritika systému, je nakonec spíš cool kritika povrchní kritiky systému, což je mnohem zajímavější. A dokonalá filmařina samozřejmě zůstává.


Dodatečné informace

Původní název:
Fight Club (více)
  • USA Klub rváčů
  • USA Fight Club
Premiéra v ČR:
10. 2. 2000
Distributor:
AČFK
Země původu:
USA
Čeština:
Klub rváčů je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch