Sanitka 2

51%
Sanitka 2
Plakát traileru
Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí.




bidlobox
3 802 bodů
6
Už tam schází jenom Krajčo. :) Ale vážně. Právě jsem shlédl první díl nové řady a docela mne překvapil. Myslel jsem, že to bude jenom taková nuda z nostalgie navazující na to předešlé, ale ono se to pěkně znovu rozehrává, seriál, zdá se, nabírá druhý dech. A není tak zmatený a křečovitý v hereckých výkonech a dialozích jako ten původní. I když scény jak vystřižené z Renčovy kampaně Nemyslíš, zaplatíš, podbarvené hudbou jak z Pána prstenů až příliš okatě snaží diváka zaujmout "novými formami", efektem. Samozřejmě moderní střih, kamera atd., snažíme se srovnat naši seriálovou produkci se světovou špičkou. Ostatně, na to máme i Vašuta, který zaskočil za kolegu Srstku z prvního dílu první řady, pamětníci ví o čem je řeč.
Krupe
Krupe
2 264 bodů
4.5
A pak že se historie neopakuje. Další z nepovedených "návratů" na obrazovku, kdy člověk ve skrytu duše doufá, leč marně. Bohužel, bohužel a ještě jednou bohužel! Pro mě byla vždy Sanitka jeden z nej seriálů, ale tohle na mě působí jako další řada nejmenované sračky na TV Nova. Proč musí být v každém dnešním díle jen intriky, podrazy apod. To jsme jako společnost na tom opravdu tak špatně, že se nám to stává denním kořením i v pokusech o "veledíla"? O majetkových poměrech postav na hony vzdalujících se dnešní realitě ve zdravotníctví ( o záchrance ) nemluvě, už jen tohle na mě působí hodně komerčně a klišovitě. Jakoby seriál neměl snahu podat život či problémy dnešní záchranky jako takové, ale jen a pouze jejich soukromé životy a až někdy neuvěřitelné propojení mezi nimy. Je po druhém díle, zajíci se počítají až po honu, tak snad budu míti možnost svoje hodnocení poopravit, i když tomu moc nevěřím...
puposlav
1 445 bodů
4.5
S původní sanitkou to nemá skoro nic společného. Celkem jsem se na uvedení těšil, ale po každém dílu jsem se jen lehce pousmál a divil se, kam se podělo těch 13 mil. Kč, které údajně stála každá episoda.

Dodatečné informace

Původní název:
Sanitka II (více)
  • Sanitka 2
  • Česká republika Sanitka II
Premiéra v ČR:
29. 11. 2013
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch