Akumulátor 1

68%
Akumulátor 1
Hlavní hrdina chcípáček Olda trpící nemocí zvanou totální ztráta energie zjišťuje, že původcem všeho je každodenní součást našeho života - televizor. Za pomoci přírodního léčitele Fišárka se pouští do boje s tímto upírem energie aby nakonec zjistil, že člověk a jeho energie patří dohromady.



JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
A pak že to nejde. Vizuální bomba, která i po letech neztrácí na nápaditosti, originalitě a genialitě. Tohle je ten film, podle kterého by se mělo srovnávat. Tohle je ten film, který tu chyběl. To totiž není jenom film. Tohle je mistrovský kousek české kinematografie.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Za první půl hodinku byl dal 4/5. Spousta nápaditých scén a dost zajímavej rozjezd a ňoumovi, kterému dochází energie do života a tak se učí, jak ji získat pod supervizí Zdeňka Svěráka, z níž vyplynula řada super dialogů. Zbytek filmu se však ukáže být poměrně nudným. Chybí tomu sevřenost a Svěrákovy laskavé důvtipnosti začalo být až až. Celé dění ztratilo půvab a já do toho přestal být zainteresovaný. Valnou většinu filmu jsem tedy jen v nudě přečkal. Současně se mi ale líbí, že se někdo pokusil o něco originálního. Kéž by to neztratilo záběr a nestalo se to ve výsledku tak rozplizlým.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Já si tohle prazvláštní netradiční dílko Jana Svěráka prostě zamiloval, Olda to je pane hrdina i žárovku rukou rozsvítí. Ale teď vážně: Je to skvěle s humorem uchopené a ukazující jak mi lidé nakládáme s energií, která je v nás a všude kolem nás. Inteligentní zábavný a velmi originální film.


Dodatečné informace

Původní název:
Akumulátor 1 (více)
  • Česká republika Akumulátor 1
Premiéra v ČR:
24. 3. 1994
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika, Československo, Slovenská republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch