Asterix a Obelix

74%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Dokonalé převedení komiksu na plátna kin. Všichni herci byli dokonale zvolení do svých rolí a jsou zcela věrní předloze. Všemu ovšem vévodí Depardieu jako Obelix,který zde ztvárnil jednu ze svých nejlepších rolí (on se pro tuto roli narodil). Snímek si lehce získá jak mladší publikum,tak i dospělé.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
Hraného Asterixe a Obelixe nemám rád tolik, jako jejich animované verze. Přesto si i v hrané podobě zachovala dvojce ssvojí povahu z původní verze, ve filmu je dostatek vtipu, příběh ale stojí za pendrek, takže je to dobré spíše jako kulisa k jiné činnosti, než se přilepit do křesla a dívat se zrovna na Asterixe a Obelixe.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Hodně vtipný a nenudící děj. Správné bitky.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Nostalgie v tomto případě pracuje až přespříliš, tudíž nelze objektivně hodnotit, ale v té dětinské naivitě to funguje dobře. Ve srovnání s animovanou tvorbou, kterou jsem nyní dohnal, jednoznačně horší, ale bez srovnání neurážející a místy i zábavné. Jen ten Zidi mi trochu přijde nevýrazný, protože třeba v případě Prohnilých předvedl "něco" a tady zkrátka jede jen nižší ligu.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Je pravda, že Depardieu jako Obelix je prostě vyvoněný a role mu sedla jak prdel do gatí. Celkově je to taková hraná blbinka, která ikdyž skvěle obsazena, kvalit animovaných klasik nedosahuje. Nic co byste si měli chuť pouštět opakovaně a efekty ikdyž nabušené tohle dílko nezachrání. Roberto Benigni jako patolízal je ale úžasný.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Nádherná komedie. Gérard Depardieu jako obelix je nezapomenutelný...
bidlobox
3 802 bodů
6
Podle mě je hraný Asterix naprosto zbytečný, a to i přes (arte)fakt, že Obelixe hraje sám Le Grande Depardieu, mondieu. Není nad animovanou klasiku, nad původní příběhy, které vznikaly v průběhu minulých dekád a byly vizuálně vychytané, scénáristicky vypiplané, vtipné. okouzlující.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Nejlepší francozská komedie se skvělým Depardiem.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Zábavná francouzská komedie pro celou rodinu. Výborná věc po večírku na dopoledne, rozhodně pobaví. Do Falbali (Laetitia Casta) jsem se zamiloval, nádherná herečka. Průměrná adaptace komiksu.
roque
roque
2 923 bodů
10
Myšlenka na zfilmovémí animovaných příběhů Asterix a Obelix byla opravdu dobrá. Na film se dá dívat pořád. Je vtipný, herci se do rolí hodí.
  • herci podle mě vystihují své postavy, hodí se na ně
  • dost vtipné
  • Idefix super
  • vtipná jména postav jako Alkoholix