Cesta do lesa

58%
Cesta do lesa
Volné pokračování komedie Cesta z města režiséra Tomáše Vorla, který se tentokrát soustředí na příběh Anyny, dcery ajťáka Honzy, který se rozhodl odstěhoval na vesnici a žije zde s dnes již svou manželkou Markétou a svými dětmi. Dospívající Anyna, která moc neprospívá ve škole a místo toho se raději potuluje po lese, se zamiluje do Ludvy, lesníka a syna místních starousedlíků Papošových. Rodina Anyny se však dostává do problémů, když je Honza obviněn z krádeže dřeva a Markéta z výroby drog, a už to vypadá, že se budou muset z vesnice odstěhovat. Naštěstí se do incidentu vloží rodina Papošových a vše se vysvětlí.



Recenze: Cesta do lesa

Kinobox.cz
80%

Happyend sice trochu shazuje fakt, že autorka scénáře Barbora Nimcová se stále před zákony a nepřízní sousedů schovává, ale Tomáš Vorel je zkrátka od přírody dobrák a idealista. Svůj optimismus a nadhled posílá dál. Buďme za takové filmaře rádi.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevadilo mi to. Asi i o kus lepší než monotónní Cesta z města. Zabil to až brutálně nepřesvědčivý happy end, který odhalil, že Vorel rád točí scény, ale má problém s tím z nich skládat filmy.
avenis
avenis
8 137 bodů
5
Beru to jako alternativní realitu k volnému pokračování. Protože mi nějak nevycházejí počty. Anyna by měla mít 12 - 13 let, ale vypadá to, že má 15 - 16. A jestli je místní rodačka, proč ji Ludva nezná od malička? No, nevadí, chaloupka po babičce se taky nekoná, ani babička - babočka není zmíněna. Ale kameraman si vyhrál se záběry zvířat zblízka a dokonale je prolnul do záběrů s osobami. A to je pěkné. (14.9.2022)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Sklepácké "ukřičené", sloganově básnické, herectví ukázal překvapivě nejsilněji Jiří Schmitzer. Skrytá propagace myslivců, že jsou to správní hoši, lezla pro mě až nechutně ven s dovětky, jak to všechno ví a co je pro les správné, jako by scénář psali majitelé lesů a právě myslivci, takže je jasné, že hlavní hrdinka se bezdůvodně zamiluje do myslivce (což lze pochopit), ale že milovaná zvířata jen tak začne s myslivci s úsměvem jíst, i když celý film za ně hystiricky nejen jako vegetariánka bojuje, je mars. Prostě myslivci jsou asi správní hoši. Kolik dali na film:)? Tomáš Vorel s nimi musí být navíc asi velký kamarád, vždyť v lesích žije. Kdyby to bylo ještě více v poklidném tempu jako se příjemně zjevil ve filmu David Vávra, šlo by mi to k lesu více. Ve filmu o nic moc nejde, scénář je podivný, zápletky mizí, Holubová si vezme houbičky a ony působí na Polívku, role Toma Hanáka je jen doplňující, nejasná. Každopádně, Tomáš Vorel udělal hezkou kameru (video je někdy malinko "cítit", ale to věc technologií, celuoid byl a ještě je stále "film"..."video" je stále ještě alchymie). FIlm natočil ve svém duchu, s jasným Vorlovským rukopisem, se sklepáckou poetikou. Vorel je stále skvěle odvážný a pokud si chcete oblíbit myslivce (opravdu jsou neskrytě filmově hodní), pak hurá do lesa na obrázky, kde nad houbičkami "zvítězí" kulovnice, policie a reálný vesnický život:), nebo co chcete. To je taky výhoda filmu:).


Dodatečné informace

Původní název:
Cesta do lesa (více)
  • Česká republika Cesta do lesa
Premiéra v ČR:
4. 10. 2012
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika

Další z kolekce Cesta do lesa


Powered byJustWatch