Živelná pohroma

54%
Živelná pohroma
Plakát traileru

Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Kdo by řekl,že spojení Affleck - Bullock způsobí takovou živelnou pohromu. Zatím co Sandra se trochu snaží a hraje co může,tak Ben je v tomto případě jen dřevo připravené na podpal. Příběh patří do kategorie - nezáživné a vydržet to 104 minut je opravdový oříšek.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Romantický film téměř bez romantiky, bez života, vtipu a typického klišé. Příběh se jako obvykle odehrává před svatbou, ale ve své podstatě se může stát kdykoliv a komukoliv. Každý někdy někam cestuje a když se stane něco nepředvídatelného a takový člověk někde uvízne, nestraní se od ostatních a naopak s někým naváže kontakt. A když uvíznutí trvá poněkud déle, může se stát z nového přátelského vztahu mnohem víc. Jsme prostě jen lidi. Nepředvídatelné okolnosti života se zkrátka hold dějí. Dějství by nebylo špatné, kdyby to ještě mělo alespoň nějakou patřičnou šťávu. Velice nudící film tedy není jen tak pro každého, neboť tu hrozí únava a vzápětí spánek spravedlivý. Romantický film spíše pro poněkud náročnějšího diváka. A pokud ne, tak už opravdu nevím.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6
Bronwen Hughes má velmi zajímavé umělecké cítění. Mnohé scény jsou bohužel podivně splácané, ale způsob natočení některých naprosto vyráží dech a jsou důkazem nepopiratelného Hughesova talentu. Hranice mezi kýčem a uměním mu však v Živelné pohromě unikla, snad příště... a jen tak mimochodem, jeden z mála filmů, kde je Afflack charismatický...

Dodatečné informace

Původní název:
Forces of Nature (více)
  • USA Živelná pohroma
  • USA Forces of Nature
Premiéra v ČR:
13. 5. 1999
Země původu:
USA
Rozpočet:
75 mil. USD
Tržby:
93,89 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Živelná pohroma je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch