Tohle je ráj

54%
Tohle je ráj
Plakát traileru
Toužíte někdy uniknout před shonem velkoměsta? George a Linda žijí v neustálém stresu na Manhattanu. Když George přijde o práci, jedinou jejich možností je odstěhovat se do Atlanty, kde bydlí Georgeův nesnesitelný bratr. Cestou do Atlanty ale dvojice náhodou narazí na Elysium, idylickou komunitu, která se snaží žít po svém. Bude pro ně Elysium znamenat tolik potřebný nový start, nebo způsobí jenom další potíže?



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Snímek svým způsobem ukazuje, jak se také dá řešit bytová problematika v nezaměstnanosti. A je to jízda. Jízda připomínající svobodu a lásku dávných dob hippies. Úsměvný snímek komediálního ražení, který je v jádru věci hodně těžký k řádnějšímu uchopení v daném humoru. No jo, americký styl zábavy je nám v Česku někdy prostě hodně vzdálený. Hippie komunita je směskou podivností v nejrůznějších charakterech, u kterých by se snad každý normální člověk zbláznil. A právě v tom je jádro věci zábavy. Nahý chlap vždy a všude? No a co, je to nudista. Žena posedlá tak životem, že označuje za vraždu i plácnutí mouchy? Jo, normálka. Co kdyby ta moucha měl někde mladý. Že nikde nejsou dveře a klidně se každý pomiluje s každým, jak se komu zamane? Ve zcela svobodném životě zcela běžný stav. Atd. Atd. O nějakém vegetariánství se už ani nemá cenu zmiňovat. Těžko říct, proč je u něčeho takového vůbec použita romantická šablona. Snad pro větší oživení, aby se v rámci děje skutečně něco výraznějšího dělo. Každopádně se poukazuje na dva životní styly ve své rovnováze mezi civilizovaným životem plné honby za kariérou a bohatstvím a mezi bezstarostným životem v přírodě bez lecjakého stresu a zoufání. Samozřejmě se nezapomnělo na tradiční genderové souboje a už tu máme i použitý rasový kodex, což znamená, že tu máme pár složený z černocha a bělošky, samozřejmě spolu čekající dítě. Snímek je poklidnou etudou nesnažící se o zlomyslný cynismus, ale naopak se snahou uvolněně pobavit.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Až na několik míst u kterejch se člověk akorát nasere stupiditou a trapností jde o celkem slušnou zábavu. Párkrát se člověk i zasměje, ale je to prostě jen další klasická americká komedie s mraky klišé a už milionkrát slyšených a viděných fórů. Oddychovka... 55%

Dodatečné informace

Původní název:
Wanderlust (více)
  • USA Tohle je ráj
  • USA Wanderlust
Premiéra v ČR:
1. 4. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
24,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Tohle je ráj je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch