Černá hodina

51%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3.5
Další čistokrevné béčko s hloupým scénářem,které ale dokáže velmi dobře pobavit. Snímek velmi rychle nabere dobré tempo a akční scény jsou natočeny velmi dobře a zábavně. Divák se tak bude od začátku do konce velmi slušně bavit. V hlavní roli se objeví Emile Hirsch,kterého bych v takovém snímku rozhodně nečekal.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Kam vleze americká noha, tam se vždy něco semele. Místo konání - Moskva. Kdo by to kdy byl řekl, že? Teenagerovský sci-fi horor o mimozemské invazi  v minimalistickém provedení a to tak, že se pracuje pouze s vizuální atmosférou.Tedy bez lekaček, napětí a krve. Ale jo, když je invaze, tak jsou i oběti, ale nevypukne válečná vřava plná přestřelek a výbuchů a vůbec všelijakých šíleností za podpory masa lidí. Jedná se o nízkorozpočtový film, což je na druhou stranu vlivem dokonalých CGI vizuálních efektů až neuvěřitelné. I scenérie prázdných ulic a naprosto nádherných záběrů Rudého náměstí v Moskvě je ukázkou obrazové dokonalosti. Natočit to všechno ve 3D prý bylo úmyslem právě kvůli zachycení atmosféry Moskvy, obzvlášť Rudého náměstí, a to se prostě povedlo. 3D efekt v hloubce je dostačující, avšak v určitých detailech přeci jen dost ztrácí na správné efektivnosti. Děj příběhu je poměrně jednoduchý a jedinkrát nezatěžuje zbytečnostmi, což slibuje jen a pouze ničím nerušenou zábavu, u které se nemusí přemýšlet. Dal by se samozřejmě rozvinout daleko více, ale jak bylo výše zmíněno, nízký rozpočet, něco kolem třiceti milionů, to prostě nedovoloval. Ony útočné mimozemšťany vlastně také pořádně neuvidíme. Jsou vyobrazeny jako kombinace nějaké mechaniky s elektromagnetismem vytvářející něco jako štít, čímž se stávají pro lidské oko neviditelní, což má za následek dokonalý obranný a útočný účel. Elektrickými výboji jsou nebezpečnější, než by koho napadlo. Mimozemská invaze a postapokalyptické prostředí je hodně slabým odvarem při porovnání třeba se snímkem ´Den nezávislosti´ (1996), ale jako film vhodný i pro mladší diváky je odveden poměrně dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Minghella,Kinnaman,Thrilby a hlavně Hirsch si asi zapomněli přečíst scénář, protože si neumím vysvětlit, jak se dokázali upsat téhle sračce. Skyline je proti tomuhle akční pecka.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Stejné jako Skyline, ale o něco víc záživnější. Sice to nebyla až taková divočina, za to se na to dalo v klidu koukat. Plno nelogičností v tomto filmu mi ani nevadí, protože jsem neočekával nic dokonalého.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
nemat to par dobrych pasazi so skvelou post-apokaliptickou atmosferou (vyprazdnene cervene namestie) avsak ked to clovek porovna co s podobnou scenou dokaze taky danny boyle (vyprazdneny londyn v 28 days later) tak je skoda ze to nevyuzilo potencial na plno, tak by som isiel s hodnotenim dokonca este nizsie. cloveka potom zamrzi ze reziu nedostal na starosti niekto schopnejsi...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4.5
To, že se k podprůměrnému filmu přidá 3D efekt fakt nestačí, ještě když to je úplně zbytečné, protože film postrádá sebemenší známky akce, takže je 3D absolutně nevyužité. K tomu navíc dialogy na úrovni školního divadla. Navíc mi to trošku přišlo jako vykrádačka Války světů. Moskva je sice hezké prostředí k filmování, ale to je asi tak všechno. Myslím, že náklady na film se nevrátí ani z poloviny (a to určitě nesoudím jenom podle toho, že na film dorazilo jenom 6 lidí).
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Útok poměrně originálního konceptu ufounů s hlavním dějem odehrávající se v Moskvě. Filmy situované v Rusku vždycky vypadají tak zvláštně. Je mi jasné že tváří v tvář smrti se můžou rychle nahromadit emoce k jinak neznámé osobě, jenže tady by jsem narovinu řekl ať se sakra vyserou na to vynucené emoční pokolení, když umře někdo koho znají ani né jeden den a dělají jak kdyby se znali celý život. Vytrácí se mi kvůli toho nějaké to kouzlo. Když však tohle všechno překousnu a budu věřit že je skvělý vytvořit si milostný románek, kvůli kterého jsem ochotný zemřít, tak proč né.. průměrovka.
kubas369
4 086 bodů
8
Bečko jak vyšitý přesto že se to na začátku tváří jako ačková záležitost konec vás nenechá na pochybách že tomu skutečně tak není. Je jen škoda že tenhle snímek graduje sestupně ale i tak mě velice pobavil a ocenil jsem pár dobrých nápadu což u takovéto vykrádačky ( snad všechna klišé podobných filmu, které jsem v posledních letech viděl i pár podobně vypadajících scén by se tu našlo) přeci jen něco znamená. Jak řikám jen škoda té, až tak do očí bijící sestupné kvality (ten konec je fakt na ránu) jinak bych dal plnej počet protože já podobný filmy prostě žeru. Prosím tě Bože ať není dvojka.
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Na to že se to odehrává v Moskvě, tak tu Ameriku z toho cítíte všude. K dialogům mezi hlavními "hrdiny" asi ani nic dodávat nebudu, ale co bych rád na konec zmínil je to, co mě naštvalo nejvíc - film si hrál na strašně moc, a to už z trailerů...
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Dobrý nápad. Ačkoliv ze všech stran omílané téma, tohle zpracování se mi líbilo. Inteligentně natočené, což je v těchto časech ne moc často k vidění. Myslím se, že to všechno dávalo hlavu a patu. Od mimozemských těžařů/žhářů až po hezky zvolené prostředí Moskvy. Samozřejmě tam byly prvky amatérismu, které ovšem rád přehlédnu. 60%