F. L. Věk

82%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Tento seriál jsem jako mladý nemusel vůbec, teď si k němu postupem času hledám cestu a začíná se mi líbit, skvělí herci a nádherná výprava to vše v silné vlasteneckém hávu. Seriál je na mě ale až zbytečně natažený a například jeden díl je z 80% "jen" operní představení a ke toho více, kde by se dalo ubrat. Seriál se stal jistě cernobilým klenotem naší seriálové tvorby.. 70%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Velmi pěkně uděláno! Po skoro padesáti letech a nebarevné je to stále "koukatelné"! A je tam prakticky všechno! Historie, vlastenectví, láska, ... Mladý Radek Brzobohatý! Krásný, charakterní, ... Ale i výkony všech ostatních herců je třeba zmínit: Jana Pivce, Antonie Hegerlíkové, Radovana Lukavského, Václava Vosky, ... I když seriál plyne pomalým tempem, na každý další díl se divák vždycky těší. A kupodivu to není předělané tak, že by někdo, kdo toho Jiráska nečetl, se k tomuto seriálu nemohl hlásit, že zná tento román v pěti dílech z televize. To se u Babičky Boženy Němcové (tedy té druhé, z téhož roku 1971 jako F.L. Věk) rozhodně říci nedá!
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Hlas lidu,hlas boží! Většina hodnotí tento seriál pozitivně. Je to naprosto logické,protože toto dílo ma svoji jednoznačnou kvalitu,obrovskou dimenzi a skryté vyznání. Vyznání slušnosti a pravdy, viru, že špatné časy jednou přejdou a zase bude dobře. Viz paralela s rokem 1968 a 1989. V dnešní době není skoro žádný snímek, ze kterého by si mohli vzít lidé /mladí i staří/ příklad do života v tom dobrém slova smyslu. Pokud ovšem nepočítám takové to dnešní: starej se jen o sebe, urvi, co se dá,vydělávej hodně peněz, neplať moc daně a hlavně se brzy nauč anglicky, ačkoli neumíš ještě dobře česky..... Nic naplat, nová doba! Já bych jen rád připomenul, co tady zatím nikdo nezdůraznil,že to je právě Františkův charakter, jeho serióznost a slušnost a zcela samozřejmá ochota pomáhat druhým lidem, která je minimálně vhodná k přemýšlení, neřku-li k nápodobě.
bidlobox
3 802 bodů
8
Životní role Radoslava Brzobohatého v režii Františka Filipa.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Vlastenectví a boj naších předků za ni.Seriál je průřezem našich dějin a dokonce srovnatelný a dílem A.Jiráska.Jeho obliba i spočívá v tom že zde zahrál jednu ze svých životních hereckých rolí R,Brzobohatý.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
10
Pro mě zásadní dílo o nás. Samotnou pentalogii jsem přečetla jedním dechem, čest Aloisi Jiráskovi. A seriál-SKVOST.