Meruňkový ostrov

58%

Komentáře a recenze 10

Dle relevance
Kinobox.cz
60%

Meruňkový ostrov je intenzivní kurz obrany proti rozumu, smysly byl psán, smysly je vyprávěn a smysly je třeba ho vnímat. Váš život nejspíš neočistí, ani neposune, ale jako nadechnutí uprostřed rutinní všednodennosti sloužit může. Může ve vás zůstat jako malá vzpomínka na něco divokého, bláznivého, co jste se naposledy odvážili udělat navzdory všem očekáváním a konvencím.

F
80%

Meruňkový ostrov je magický film. Nepamatuju si, že by v Česku nebo Slovensku v posledních letech něco podobně magického vzniklo. Ta atmosféra je tak působivá, že nepřemýšlíme nad tím, že se všichni zúčastnění (tedy de facto jen tři lidi, skoro nikdo další ve filmu nehraje) chovají jako idioti.

T
80%

Radost, láska, smutek a deprese. To jsou základní chutě, které vám Meruňkový ostrov může dát. V krátké době po sobě se v českých kinech objevuje Slovenský film. Ale narozdíl od teenagerovské romance LOVE je MERUŇKOVÝ OSTROV silným příběhem a dospělým filmem. Esence léta a života. Působivý film talentovaného režiséra.

C
80%

Máte-li rádi vyprávění o často nevysvětlitelných cestách lidských citů a zaujmou-li vás více rázovité jednoduché postavy než salonní figurky, přijďte se do kina přesvědčit, že ta námaha stála za to.

C
Cinemo.cz
75%

"Za pochválenie stojí ale určite scenárista Peter Lipovský, ktorého príbeh je silný, pútavý, dobre sa naňho pozerá a končí silným vyvrcholením, ktoré môžeme v končekoch prstoch cítiť už od začiatku. A to je azda hlavný dôvod, prečo Marhuľový ostrov stojí za zhliadnutie."

A
70%

To čo mení naše životy nemusí byť len jedna letná búrka. Každý z nás má svoj príbeh a často aj neobvyklejší ako ten Babikin. Či už sa necháte strhnúť vôňou jedného leta a či nie, Marhuľový ostrov je film, ktorý sa oplatí vidieť.

F
65%

Přesto jde o překvapivý nadprůměr, a je tomu tak hlavně díky evidentnímu talentu režiséra a herců. Už dlouho tu nebyl slovenský film s tak výraznou a nezaměnitelnou atmosférou.

k
60%

"Marhuľový ostrov sa zaradil k tým slovenským filmom, ktoré ukazujú, že sme ľudia silných emócií, prepojení s krajinou, potužovaní alkoholom a v povahe máme akosi zakorenené baladické cítenie."