Půlnoc v Paříži

76%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Intelektuální fantasy komedie plná slavných osobností z minulosti .. u které jsem se zasmál jen jednou. Za mě to komedie není, ale je to dospělý film při kterých se lze kochat nevšedním scénářem a krásami Paříže. Není to typická práce Woodyho Allena, i když spousta dialogů nechybí, není to taková smršť, jako u jiných jeho filmů.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Půlnoc v Patříži je strašně předvídatelná a jednoduchá, ale zároveň strašně sympatická. Po dvou minutách tohohle filmu se chcete přestěhovat do Paříže. Po deseti minutách tam jste.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Parádní Wilson, kouzelná Paříž a nejlepší Allenovka od Barcelonského výletu...8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Woody Allen jde tímto krásným filmem jednoznačně divákovi naproti. Film měl celosvětově velmi dobře zvládnuté promo a je vidět, že se Allena konečně ujali producenti, kteří jsou hodni své profese. Po období trápení, nízkých rozpočtů a soudních pří kvůli nevyplácení podílů se zisku se Allen svým dosud nejdražším filmem své kariéry vrátil na výsluní, kde si zaslouží být. Jsem rád, že se mu podařilo umlčet hlasy o starém opakujícím se páprdovi.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Allen nezklamal. Se značnou výpomocí tradičně vynikajících herců a se svým nejinteligentnějším scénářem za dlouhé roky v zádech udělal magické Paříži tak skvělou a půvabnou reklamu, že tím naráz trumfnul skoro všechny své New Yorské balady. Cestování do minulosti nebylo ve filmu snad ještě nikdy tak vkusně zábavné a rozhodně nenajdeme jiné dílo, po jehož zhlédnutí bychom se chtěli o všech těch účinkujících legendárních umělcích, od Hemingwaye až po filmaře Buňuela, dozvědět úplně všechno.... Wilson je permanentně sympatický, McAdams hraje bohužel druhé housle, ale zase ji s grácií zastupuje neodolatelně rozkošná Cotillard. Možná až sám poznám krásy Paříže, bude hodnocení vyšší...
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
9
Budu si to nadobro pamatovat, jelikož jde o moje první setkání s legendárním nezastavitelným workoholikem Woody Allenem,, A nemohl jsem udělat lépe! Osobně nevím, jak moc si jsou jeho filmy podobné, jaký styl drží napříč svými kousky, anebo zda ho dokonce obměňuje, ale pokud je všechno jako Půlnoc v Paříži, nemůže dočkat, až si zase najdu chuť a chvilku ochutnat něco dalšího od jednoho z nejslavnějších newyorských rodáků a filmových tvůrců všech dob.. Takhle promíchat dnešní dobu s kouzelným obdobím dvacátých let minulého století.. Owen Wilson v další ze svých milých rolí, kdy možná právě tady atakuje svůj kariérní vrchol a role podobného snílka mu sedla jako asi žádná jiná. Nebudu zastírat, že mě tohle období dějin taky fascinuje a v literatuře možná nejvíce ze všech, takže setkání s F.S. Fitzgeraldem či Ernestem Hemingwayem je skoro až zhmotnění některé z těch nejtoužebnějších snů.. Skvěle ubíhající pouť časem a Paříží, která zachycuje především romantický obdiv a lásku k umění. Kdy třeba ona satisfakce s arogantním Paulem je jen jedno roztomilé zadostiučinění, které příběh nabízí.. Kdo si vybírá dobu, v níž žijeme a proč je hříchem snít o minulosti.. Bez fantazie je ten, kdo si neidealizuje časy minulé a žije přítomností, i přestože lépe se mu nikde jinde žít nebude.. Překrásná procházka, která ani na chvíli nesleze z ideálního obláčku, ale i přesto jsem si ji vychutnal. Mr. Allen, you have my attention. 90%
avenis
avenis
8 145 bodů
8.5
Vintage jako názor.. Tento film pro mne sjel z nebe jako blesk přímo doprostřed mé několikaměsíční posedlosti dobou první republiky. Proto není divu, že jsem si jej jaksepatří užila. Když se pak Gil s Adrianou přemístí do Belle Epoque a umělci té doby nostalgicky vzpomínají jim uplynulých "zlatých" dob, bylo mi jasné, že právě teď prožívám dobu, kterou mí pravnuci budou považovat za idylickou a krásnou. No není to nádherné? (10.5.2014)
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Nostalgické putování Paříží..hledání vlastní svobody a touhy. Owen Willson se do své role opravdu vžil, na rozdíl od Rachel McAdams, která my přišla tak trochu pošetilá až nesvá.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Myslím, že si tenhle film trochu protiřečí, protože obsadit Owena Wilsona do poměrně seriózní inteligentní komedie jsem neshledal jako nejlepší nápad. Řekněme si to na rovinu, kdo z dnešních mladých fanoušků Owena Wilsona ví kdo to byl Monet, Dalí, nebo Fitzgerald. Moc jich asi nebude. O Picassovi možná slyšeli na výtvarce a o Hemingwayovi na češtině, ale ostatní jména si asi budou muset "vygooglit". Takže vzhledem k dnešní době docela nešťastně obsazený film se zajímavým nápadem.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
2
Nemám rád Woodyho Allena a nemám rád jeho filmy. Nesměju se jim a přijdou mi zbytečně dlouhý i když nejsou. Ačkoliv jistá kvalita scénáře i režie je často znát. Půlnoc v Paříži pro mě byla nuda se zmrveným příběhem který měl potenciál a možnosti na spousty funny scén. Jak by řekl Bosák "nuda, nuda, šed, šeď!" 65%