Expendables: Postradatelní 2

79%

Komentáře a recenze 71

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Jestli jsem byl z první dílu nadšený,tak z toho dílu jsem rovnou v 7mém nebi. Dvojka vsadila na odlehčenější atmosféru plnou vtípku a místy i sebe parodie. Opět se setkáváme se spoustou akčních hvězd let minulých a srdce nejednoho fanouška plesá blahem. Akce je opět výborná a JCVD jako záporák výborný. Hřebem celého filmu je však scéna s Chuckem Norrisem.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Druhý díl se mi líbil o něco více, než ten první. Akcí je divák zasypán hned od prvních vteřin a že je to pořádná řežba. prostřední hodina je ovšem příběhová a nepříliš záživná. toto má byt čistokrevně akční film, takže by více akce filmu slušelo. Celkově ale dobré beru-li to jako filmový návrat k čistokrevným akčním filmům osmdesátých a devadesátých let.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Člověk se párkrát zasměje hercům, ale ve výsledku je to nudné a nezajímavé. West je vážně břídil. V podstatě je to zábavné přesně tak, jak ze své podstaty prostě musí, ale ani o chlup víc.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Přesně ten typ filmu, kdy jsem raději moc nečekal, ale dostal jsem ještě míň. Minimum akce i humoru a celé to vlastně zachraňuje parádní cameo božského Chucka. 3.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jako jo, všechny ty herce jsem dřív žral a i dneska do toho umí šlápnout, ale nějak by to chtělo větší šťávu. kdyby mi bylo třináct, tak to žeru určitě víc. Jinak v tomhle filmu je vidět, že Van Damme z nich ze všech umí aspoň hrát.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Značně vypiplanější než docela matná jednička. Hlavně proto, že scénář více vsadil na odlehčenost a místo toho, aby standardní akční vzorce tupě následoval, umí si z nich udělat velkou legraci. I když největší zásluhu mají samotní protagonisté, kteří ztělesňují svá kariérní alterega z obdivuhodnou vervou a nadhledem (bláznivé cameo Norrise v tomhle naprosto kraluje). A přestože se příběh vyloženě plácá na místě, když dojde na nějaké dialogy a osobní roviny, akční stránka je natolik vydařená a vygradovaná a záporáci v čele s chladnokrevným JCVD povedení, že se moc nudit prostě nebudete. Tentokrát spokojenost.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Akčnější o dost.
  • Akce
  • Obsazení
  • Hlášky
  • Přehršel vizuálních efektů, někdy až moc nápadné
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Větší a lepší. Sly opět dokázal sehnat velmi zajímavá jména a to i do řad protivníků, kde se objevil Scott Adkins a jeho idol Van Damme. Nádherná ukázka fan servicu, kde hlášky i olovo lítají rychleji, než člověk dokáže smíchy udýchat. A těch hvězd kolem toho, že nebýt Sly s nimi kámoš, asi by se nedoplatil
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
vynikajuci start, potom to zacne miestami drhnut (filozoficke rozpravy o zivote a tak), aby nam to velkolepe finale mega vynahradilo! hlavna hviezda filmu je jednoznacne JCVD, ktoremu sly dvojkou hodil najvacsie zachrane koleso jeho filmovej kariery (norris a arnie maju viacmenej mensie steky, ktore ale potesia) a hlavne sa zlepsila rezia (konecne je akcia prehladna a hlavne nakrutena pocas dna, takze clovek ma prehlad o tom co sa na platne deje)... skoda straty tempa uprostred inak by to bol akcny film par excellance, ak pojde kvalita opat hore tak trojka bude mega sleha...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
7
Jednička sice bavila svým složením, ale po všech jiných kvalitativních aspektech velmi strádala. S dvojkou přišel podstatný posun, který film posune někam do průměru. Akce se stala formálně koukatelnou i obsahem svým děním je funkčnější. Zábavnost se tedy posunula výše, přestože je to stále stupidní, vyumělková a pozérská sračka (což je ovšem součást kouzla tohoto typu filmů). Třetí díl se však dostal opět na odpad.