Total Recall

63%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5.5
I po druhém shlédnutím musím říct,že to nebylo moc dobré a do mého vkusu se to netrefilo. Vizuálně zajímavé což ocení každý milovník Sci-fi. první půle je každopádně velmi dobrá. Nebýt to remake klasiky s Arnoldem, tak bych možná šel o stupeň výš,ale takhle to zůstává na lepších 55%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Zcela zbytečné a sterilní (prakticky doslovné, jen se změnily kulisy) převyprávění Verhoevenova Recallu, ale oproštěné od čehokoli zajímavého a zábavného. Wiseman zklamal. Arnold by řekl: "That guy is fucking asshole!" A měl by pravdu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Je to tak. Nejzajímavější věcí na tomhle filmu je ten povedený vizuál a namakané sci-fi udělátka jak z Minority Report. U mě ještě celkem zabodovala sexy Kate jakožto perfektní záporačka (do kapsy strká Farrela s Biel dohromady), ale jinak je tenhle remake zbytečný a hlavně dost nepovedený. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
je to zvláštní, co se dá s jednou povídkou udělat. Ani původní Total Recall a už vůbec ne tenhle film nemají s P.K. Dickem nic společného, ale původní film od Verhoevena byl výrazně zábavnější. Tohle je akční film, který se snaží být něčím víc, ale bohužel mu něco podstatného chybí. A tím není nic jiného, než scénář. Nemusí být nutně srozumitelný, ale čeho je moc, toho je příliš. Viděl jsem to dvakrát a ani napodruhé nevím o čem to bylo. Některé scény jsou ale opravdu pěkné a Kate Beckinsale byla super.
lamps
lamps
15 150 bodů
5.5
Proč?! Netvrdím, že tenhle remake slavné Verhoevenovy sci-fi je úplně špatný, ale vzhledem k dvacet dva let starému originálu naprosto zbytečný a ryze komerční. Co starý Total Recall zdobilo, tedy skvělé masky, atmosféra cizí planety a režisérův cit pro správnou míru brutality, to je zde redukováno jen na nepřetržité střílení a honičky uprostřed města budoucnosti. A zatímco v první půlce to ještě funguje a divák se pod záplavou akce nemůže ani nadechnout, v závěrečné části všechno pomalu vyšumí a stále se opakující vzorec začně nepříjemně a vydatně nudit. Farrell se sice snaží, ale se vší úctou Arnieho kamenný pohled a naběhlý biceps překonat nemůže, a tak jediným pozitivním osvěžením jsou krásky Jessica Biel a hlavně Kate Beckinsale, která zřejmě odmítá stárnout a její pružné tělo by si zaloužilo vlastní hvězdu na chodníku slávy. Wiseman opět potvrdil, že akci zvládá na jedničku, ale v porovnání s Verhoevenem je to strašně nenápaditý a rutinní režisér.
bayern
13 716 bodů
2.5
Bohužel,na původního Totala s Arnoldem to nemá.Snímek sice není špatný,ale poslední dobou všechny předělávky klasických filmů jsou na jedno brdo.Řežisér chtěl dát filmu hodně akce,ale je to až přehnané a kýčovité.Snad jen hlavní postava v podání ostříleného Farella je na úrovni.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Skvělé akční Sci-Fi s povedeným
  • prostředí
  • vizuál
  • hudba
  • akce
  • absence atmosféry původního filmu
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Total Recall je sám o sebe sci-fi béčko čiže žiadny vysokorozpočtový remake, ktorý je tiež značne béčkový vôbec nepotreboval no nesťažujem, sa. Áno, je to horšie ako originál, no je to jeden z tých lepších remakov, ktoré som videl. Je tu veľa vecí za, čo som rád ako fakt, že okrem základnej kostry príbehu je to v podstate úplne iné. Originál rozprával príbeh o kolónií na Marse, tu ju, ale presunuli do Austrálie, čo ma na jednu stranu veľmi mrzí. Na druhú stranu má film veľmi dobrý vizuál, a i keď vlastne nevidím nič iné len Cyberpunkové mesto, ktoré tak trošku vykráda Blade Runnera v atmosfére filmu to moc neberie a vyzerá výborne. Je to skrátka rovnaký béčkový film ako jeho predloha. Jedno obrovská akčná popcornovka, kde je príbeh až na druhej koľaji a vašou jedinou úlohou je teda pri tomto filme vypnúť a hltať akčné scény, ktoré vám film ukáže. Bohužiaľ herci a scenár nedostali až tak veľký priestor a je vidieť, že sa niektoré veci vymýšľali takpovediac za behu. Niektorí herci sú úplne plochí a ich postavy nie sú o nič lepšie. Ak ste, ale takí ignoranti ako ja dokážete to prehliadnuť a ja sám osobne som si to uvedomil až po skončení filmu. Takže v skratke je novodobý Total Recall jeden z tých lepších remakov nejakej slávnej klasiky, ktorý sa snaží priživiť na originálnom filme s Arnoldom Swarzeneggrom v hlavnej úlohe podľa poviedky Philipa Dicka, no odvádza omnoho lepšiu prácu ako jemu podobné snímky. Ak ste pôvodný film nikdy nevideli, odporúčam vám najprv zhliadnuť toto, inak to budete neustále porovnávať s "tým lepším filmom". Ako človek, ktorý miluje všetko bizarné, nedávajúce zmysel a vlastne všetko, čo nemusí byť na 100% dobré, len keď je to zábava a má to nejakú úroveň si myslím, že to určite stojí za pozornosť a neľutujem. Známka: B - ...
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
tymto remake-om u mna wiseman specatil svoj osud, lebo po otravnych underworldoch (ktore su tak nudne, ze som mal problem to dopozerat) a potrate menom die hard 4 (ktory ja osobne odmietam zaradit do smrtonosnej serie) opat vyrukoval s nezazivnou mega rozpoctovou (okolo 200 mil.!!!) nudou... nebudem to prilis prirovnavat k verhoevenovej klasike, lebo to ide v podstate vlastnou cestou (i ked to pomrkava viac na fanusikov filmu ako na uctivatelov p.k.dicka), ale kde bol predchodza prijemnou cierno humornou brutalnou sci-fi ktora sa tak vazne nebrala, tu sa wiseman snazi vytvorit post apokalypticku atmosferu (opat za pomoci svojich oblubenych modrych filtrov...), ale ked mate scenar tak tupy ze si to vsimnem do konca i ja tak sa mozete snazit ako chcete ale nic z toho. akcia je navyse bezpohlavna, nakrutena bez nejakeho zaujimaveho napadu a hlavne vdaka obrovskemu mnozstvu CGI tak viac pripomina nejaku pocitacovu hru nez skutocne ludske postavy bojujuce o svoj zivot... farrell a ani zvysok obsadenia vobec neoslni, tak jedine co to zachranuje je celkom nadejnych prvych 15 minut a pasaze ktore daju vzpomenut na original...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7
Původní film je, byl a bude někde jinde. Ale nevadí mi to. Za prvé proto, že se mi hrozně líbí kombinace nablýskané budoucnosti alá Minority Report se špinavou vizí budoucích dnů z Blade Runnera. Rozpočet je na tom vidět opravdu na každém kroku a už dlouho jsem si nějakou sci-fi (z vizuálního hlediska) tolik neužil. Hlavní hrdinové bohužel matní a nezajímaví. Zato „terminátorka“ Kate Beckinsale je vynikající. Scénář se snaží, ale demence typu „výtah padá na druhou stranu země obří rychlostí a přesto jsou postavy schopny šplhat po jeho povrchu“ se ignorují opravdu těžko. Přesto to při vypnutých mozkových závitech a s extra slabostí pro žánr šlape až nečekaně dobře. Tohle si rád přidám do Blu-ray sbírky.